REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš savaitę praneštas aukso,kaip nemadingos ir nepelningos investicijos „titulas” gali nebetekti prasmės. Tačiau pirmadienį atsirado priešingų argumentų.

Prieš savaitę praneštas aukso,kaip nemadingos ir nepelningos investicijos „titulas” gali nebetekti prasmės. Tačiau pirmadienį atsirado priešingų argumentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aukso kainos pakilo daugiausiai per 2,5 savaitės iki 1 608,3 JAV dolerių už unciją šį pirmadienį. Kontroversiška finansinė pagalba Kiprui, paskatino investuotojus pirkti saugų investicijoms metalą, praneša CNBC.

REKLAMA

Vis dėlto, lieka abejonių dėl staiga šoktelėjusio tauriojo metalo populiarumo, kurio kaina šiais metais krito 4 procentais.

Anot investicinės įmonės „CEF Holdings“ vadovo Warreno Gilmano, tai dar nereiškia, kad pasiektas lūžio taškas aukso rinkoje.

„Aš nemanau, kad prekyba auksu vėl sugrįš. Tai yra tik trumpalaikis pokytis. Šios savaitės pabaigoje mes vėl parduosime auksą“, - teigia jis. Pasak investuotojo, atslūgus nerimui dėl pagalbos Kiprui, išaugs poreikis rizikingoms investicijoms, o JAV tai suteiks šviesesnes ekonomikos perspektyvas.

REKLAMA
REKLAMA

Investicijų įmonės „CMC Markets“ vyriausiasis rinkų analitikas Ricas Spooneris sutinka, kad aukso kainos kilimas dar neleidžia daryti išvadų.

„Rinkose įvyko pradinė reakcija, tačiau jie lauks ir stebės, koks šiąnakt bus Europos investuotojų atsakas ir kaip keisis padėtis ateinančias kelias dienas“, - sako jis. Taip pat papildo, kad prekiautojai jau įprato laukti, kol situacija įsibėgės ir tik tada pradeda veikti.

R. Spooneris atskleidžia, kad kaina, kurios jis laukia yra 1 635 JAV dolerių už unciją ir tai jau reikš pokytį aukso prekyboje. Tai yra maždaug 2,4 proc. didesnė kaina už dabartinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Norėčiau, kad auksas pasiektų šį lygį ir tada jau bus galima sakyti, kad jo kainos kritimas baigėsi ir įžengiama į augimo stadiją. Jei taip ir atsitiks, tai bus dar rimtesnės konkurencijos ženklas“, - teigia jis.

Banko UBS pasaulinės žaliavų rinkos analitikas Tomas Price tiki, kad naujas aukso kainų kilimas buvo sukeltas netikrumo jausmo Europoje po Kipro pritaikytų fianansinės pagalbos priemonių.

„Viena iš priežasčių, kad pakilo aukso populiarumas yra vyravusi nuomonė, kad finansinių rinkų problemos yra išspręstos, rizikos nepasikartos, o šis „Kipro paketas“ paryškino naujas rizikas“, - teigia T. Price.

REKLAMA

Jis papildo, kad dabartinė nežinomybė kelias dienas ar savaites palaikys aukso lygį.

Numatoma, kad šio tauriojo metalo kaina per ateinančias savaites gali svyruoti tarp 1,6 tūkst. ir 1,7 tūkst. JAV dolerių už unciją.

Vis dėlto, jei Europos politikai išsklaidys abejones dėl Kipro gelbėjimo plano ir patikins, kad tai yra tik vienkartinė priemonė, tai auksas vėl pasitrauks iš investuotojų akiračio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų