REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV Mičigano valstijos gubernatorius Rikas Snaideris (Rick Snyder) teigia, kad Detroito finansinė padėtis yra "ypač bloga", ir miestas yra arti bankroto. Dabar meras Deivas Bingas (Dave Bing) turi per 10 dienų pateikti naują miesto finansų gelbėjimo planą arba R. Snaideris paskirs naują valdytoją. Apie tai praneša "Reuters".

REKLAMA
REKLAMA

Pasak gubernatoriaus, finansinė padėtis Detroite yra blogesnė nei bet kuriame kitame JAV mieste. Jis pridūrė, kad jau turi kelis kandidatus į mero postą. Savo ruožtu, D. Bingas sakė, kad žino apie gubernatoriaus sprendimą ir tikisi išgelbėti miestą su valstijos valdžios pagalba.

REKLAMA

Dabar Detroito bendroji skola siekia 14 mlrd. JAV dolerių, o biudžeto deficitas šiemet - 327 mln. dolerių. Be tiesioginės finansinės pagalbos miestas negali vykdyti savo dabartinių įsipareigojimų, kurie siekia 100 mln. JAV dolerių.

Detroitas išgyvena krizę nuo 1970-ųjų. Jei miestas bus pripažintas nemokiu, tai bus didžiausias miesto bankrotas per ilgą laiką. 2011 metais bankrutavo Pensilvanijos sostinė Harisburgas (Harrisburg) ir trys miestai Kalifornijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų