REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) pareigūnai pirmadienį ryte apsilankė „City Service“ būstinėje, praneša portalo Ekonomika.lt šaltiniai.

REKLAMA
REKLAMA

„City Service“ komunikacijos vadovas Vilius Mackonis informaciją patvirtino. Į FNTT akiratį „City Service“ pakliuvo dėl sostinės švietimo įstaigų šilumos ūkio priežiūros sutarties, sudarytos 2002 metais.

REKLAMA

V. Mackonio teigimu, tai jau ketvirtoji institucija, susidomėjusi sutartimi.

„Sutartį dėl sostinės švietimo įstaigų šilumos ūkio priežiūros jau tyrė įvairios institucijos – Generalinė prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), bet nieko neteisėto neaptiko. Visi tyrimai buvo nutraukti. Viešųjų pirkimų tarnyba, ginčydama sutartį, taip pat buvo kreipusis į teismą, bet pralaimėjo jau pirmoje instancijoje“, - teigia jis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot V. Mackonio, antradienį planuojama pateikti dokumentus apie ankstesnių tyrimų baigtį su argumentais, kodėl pradėti trijų institucijų tyrimai buvo nutraukti.

„Esame įsitikinę, kad šis tyrimas pasibaigs taip pat, kaip visi ankstesni – sutartis bus pripažinta teisėta. Vykdydami įstatymus ir siekdami, kad tyrimas būtų kuo greičiau baigtas, bendradarbiaujame su tyrėjais, pateikdami visus reikalingus dokumentus“, - teigia „City Service“ atstovas.

Ekonomika.lt susisiekti su FNTT nepavyko.

Iš viso „City Service“ įmonių grupei šiuo metu priklauso 13 bendrovių Lietuvoje, Rusijoje, Latvijoje ir Ukrainoje. „City Service“ prižiūri daugiabučius namus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Alytuje, jos klientais yra prekybos tinklas IKI, prekybos centrai „Europa“, „Mandarinas“ Vilniuje, „Molas“ ir „Savas“ Kaune, „Arena“ Klaipėdoje, bankai „SEB Vilniaus bankas“, „Hansabankas“, „DnB NORD“, „Nordea Bank Lietuva“, bendrovės „Utenos trikotažas“, „TEO LT“, „Lietuvos spauda“.

Primename, kad ugdymo įstaigų šilumos bei karšto vandens tiekimo ir priežiūros sutartį 2002 metais pasirašė „City Service“. Vėliau kilo pasipiktinimas ir buvo pradėti tyrimai, ar už šildymo paslaugas nepermokama.

Gabija Sabaliauskaitė

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų