REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos ekonomistai teigia, kad šalies ekonomika "augs vangiai", jei finansų ministerija ir Anglijos centrinis bankas nepakeis požiūrio į ekonomiką. Tokios išvados pateikiamos naujausiame prognozių grupės "Ernst and Young Item Club" pranešime, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešime prognozuojama, kad Didžiosios Britanijos ekonomika 2013 m. augs 0,9 proc., o ne 1,2 proc., kaip teigė vyriausybės atstovai. Teigiama, kad vyriausybė turėtų daugiau išleisti infrastruktūrai bei remti nekilnojamojo turto sektorių. Agentūros atstovas Piteris Spenceris (Peter Spencer) sakė, kad naujas požiūris į finansinę ir fiskalinę politiką padėtų šaliai pasiekti tvarų augimą. Jis sakė, kad JAV federalinių atsargų bankas yra puikus tokio naujo požiūrio pavyzdys.

Didžiosios Britanijos infliacijos lygis, pamatuotas pagal vartotojų kainų indeksą (CPI), šiuo metu yra 2,7 proc. ir nebuvo nukritęs žemiau nei 2 proc. nuo pat 2009 metų. Dabartinis banko valdytojas atsistatydins birželį, todėl finansų ministerija turėtų tuo pasinaudoti ir prisiminti, kad būtent ji nustato banko palūkanų normą. Tačiau jei vyriausybė tęs dabartinę politiką ir mažins valstybės išlaidas, kad sumažintų deficitą, ekonomika plėtosis sunkiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų