REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Ar pamenate laikus, kai vos už vieną eurą buvo galima nusipirkti lėktuvo bilietą į kitą Europos kraštą? Jei ir pamenate, tai veikiausiai su nemaža nostalgija, mat dabar tokiais pasiūlymais nebesninga, o patrauklūs pigių skrydžių pasiūlymais „apaugo“ papildomais mokesčiais, apribojimais ir kitomis „papildomomis sąlygomis“.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš keletą metų lietuviams pradėjusioms siūlyti pigias keliones pigių skrydžių bendrovės jau nebėra vieninteliai siūlantys itin nebrangių kelionių paslaugas.

REKLAMA

„Ar kada pagalvojote, kad kelionės su pigių skrydžių bendrove yra brangios? Žmogui reikia ne tik skrydžio. Todėl Lietuvos kelionių rinkoje veiklą pradeda naujas žemų kaštų prekės ženklas, kuris pasiūlys kelionių paketus lietuvių labiausiai pamėgtomis kryptimis už žemiausią kainą rinkoje“, - kalbėjo naujo prekės ženklo „Eco Travel“ vadovas Rytis Šūmakaris.

Pasak jo, šios paslaugos klientai bus keliautojai, kuriems kelionė su pigių skrydžių bendrove buvo per brangi, o tikslas – atostogos šilto klimato šalyse. Pirmoji kryptis, kur bus siūlomos kelionės –Turkija.

REKLAMA
REKLAMA

„Jausmas, kai atidarant Pandoros skrynią“, - juokavo R. Šūmakaris, kuris žadėjo, kad jo siūloma paslauga bus perversmas turizmo rinkoje. „Norėčiau pabrėžti, kad mes siūlome mažų kaštų produktą, jau matėme, kas nutiko, kai siūlomos tik mažos kainos. Tą rodo ir Lenkijos pavyzdys, toks verslo modelis netvarus, kuomet siūloma tik maža kaina“.

Pasak jo, šiam kelionių organizatoriaus verslo modeliui analogų Baltijos šalyse nėra: „Koncepcija paprasta – duoti žmogui tai, kas būtina ir be žvaigždučių. Stebėjome rinką ilgai ir matėme augantį poreikį, matėme, kiek daug žmonių ieško pigių kelionių. Žmonės taupydami aukoja daug: sutinka autobusu važiuoti kelias valanda į Varšuvą, kad kelionė būtų pigesnė pora šimtų litų, keliones perka iš abejotino patikimumo organizatorių. Žmogus neturi prarasti orumo bandydamas sutaupyti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Šūmakario teigimu, daug problemų kyla vienišiems keliautojams, mat jiems kelionės kaina išauga dėl to, kad tenka mokėti už dvivietį kambarį.

„Mitas, kad tik pigių turi pigius lėktuvus, iš tiesų ir lėktuvas ir kuras kainuoja tiek pat. Naudosimės „Small Planet Airlines“ lėktuvais. Skrydžių laikas numatomas vakare, tai taip pat palankus metas. Tiesa, kol kas tik Turkiją, bet vedamos derybos ir dėl kelionių į kitus regionus“, - kalbėjo R. Šūmakaris.

„Siūlome skrydį su oro uosto mokesčiais ir rankiniu bagažu bei viešbutį, o kitos paslaugos užsakomos papildomai. Jei žmogus mėgsta keliauti su keliais lagaminais – prašom, bet jei aš skrendu tik su švarkeliu ir rankšluosčiu, kodėl turėčiau mokėti brangiau?“, - kalbėjo R. Šūmakaris ir akcentavo, kad kelionių organizatorius atsako už visą paslaugų paketą ir tokiais atvejais, kai vėluoja skrydis ir dėl to anuliuojamas viešbutis turisto problemas sprendžia agentūra.

REKLAMA

Pašnekovas džiaugėsi, kad pavyko sudaryti sutartį su Alanijoje esančiu oro uostu. „Jeigu turkams reikia mūsų turistų, tegul šie už tai susimoka, turi būti sąlygos geriems skrydžiams, juk turistai paskui išleidžia pinigus ekskursijoms ir kavinėms ir restoranams“, - apie situaciją kalbėjo R. Šūmakaris.

Konferencijoje dalyvavęs Romas Vitkauskas, kelionių agentūros „Baltic Clipper“ generalinis direktorius apie turizmo rinkos specifiką kalbėjo: „Keliautojui svarbu, kad būtų garantijos. Neabejoju, kad rinkoje šis produktas prigis, nes yra poreikis. Buvo terminas „pigi kelionė“, bet tai kalba apie pigų skrydį, o dabar kalbėsime apie pigias keliones tikrąja to žodžio prasme.“

Pasak jo, svarbu, kad susitarimai su oro uostais ir viešbučiais leis siūlyti klientui tikrai nebrangias keliones.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų