REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Regina MUSNECKIENĖ

Nuo sausio pirmosios keleivių vežėjams PVM tarifas sumažintas iki devynių procentų. Tačiau Kelmės autobusų bilietai nepigs. Keleiviai ir toliau mokės po 31 centą už kiekvieną nuvažiuotą kilometrą.

REKLAMA
REKLAMA

Direktorius prašo nekeisti įkainių

Rajono Taryba gavo Kelmės autobusų parko direktoriaus Arūno Butkaus prašymą nekeisti keleivių vežimo vietiniais maršrutais įkainių. Iki šiol už kiekvieną nuvažiuotą kilometrą keleiviai mokėdavo po 31 centą.

REKLAMA

Vyriausybei nutarus sumažinti PVM, lengvatą turėtų pajusti ir keleiviai, pigiau mokėdami už bilietus. Mat, dėl lengvatos Autobusų parkas gaus maždaug 100 tūkstančių litų daugiau pajamų.

Tačiau autobusų parko direktorius nenori dalytis su keleiviais papildomomis pajamomis. Motyvuoja tuo, kad autobusų parkas iki šiol dirbo nuostolingai.

Mažesnė dotacija

Rajono tarybos posėdyje kilo diskusija, ar patenkinti direktoriaus prašymą. PVM tarifas sumažėja 12 procentų, o keleiviams iš to jokios naudos.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie tarybos nariai tvirtino, jog palikti tokį pat tarifą, koks buvo, neetiška rajono gyventojų atžvilgiu. Jiems ir toliau paliekama socialinė įtampa.

Tačiau rajono meras Vaclovas Andrulis paaiškino, kad UAB Kelmės autobusų parkas yra dotuojama iš savivaldybės biudžeto. Per metus jai skiriama apie 131 tūkstantis litų.

Įmonė aptarnauja 21 priemiestinį maršrutą. Priemiesčio maršrutuose 2013 metais už keleivių, moksleivių ir lengvatas turinčių keleivių vežimą faktiškai gaus apie 132 tūkstančius litų pajamų daugiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau nuo šių metų didėja akcizas dyzelinui (litras dyzelino brangs apie 12 centų), iki tūkstančio litų žadama didinti ir minimalią algą, brangs elektra, didės transporto naudotojo mokestis.

Pajamos gautos dėl sumažinto PVM padengtų dalį padidėjusių sąnaudų. Be to, mažesnę dotaciją reikėtų skirti iš Savivaldybės biudžeto.

Dauguma keleivių naudojasi lengvatomis

Pasak rajono savivaldybės mero Vaclovo Andrulio, autobusų parkas daugiausia pajamų gauna iš moksleivių pavėžėjimo. O už moksleivių pavėžėjimą moka savivaldybė.

Kaimuose daug garbaus amžiaus žmonių. Jie taip pat naudojasi lengvatomis. Jeigu būtų sumažintas tarifas už vieną kilometrą, tektų uždaryti kai kuriuos maršrutus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų