REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės sprendimas neskirti 350 tūkst. litų vaistams utilizuoti nuvylė vaistininkus, kurie dabar iš gyventojų priimdami senus vaistus patys moka už jų naikinimą. Pagal įstatymą vaistinės privalo iš gyventojų imti atneštus vaistus, tačiau farmacininkų teigimu, žmonės vis dar nėra linkę jų atnešti, o mieliau meta į konteinerius.

REKLAMA
REKLAMA

Nepanaudoti ar seni vaistai jau porą metų turi būti priduoti į vaistines, ši nuostata įteisinta įstatyme. Jiems naikinti reikia pinigų, tačiau Vyriausybė nutarė kitais metais lėšų neskirti. Visa vaistų naikinimo našta ir toliau lieka ant vaistinių pečių.

REKLAMA

„Kiekvienais metais poreikis yra 350 tūkst. litų. Tokie pinigai nėra numatyti biudžete, todėl siūloma tų lėšų skyrimą atidėti iki 2014 metų sausio 1 dienos“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys.

Vaistinių atstovai teigia apgailestaujantys dėl Vyriausybės požiūrio į aplinkos apsaugą.

„Mes surenkame vaistinėse senus vaistus ir juos perduodame utilizavimo įmonei, utilizavimo kaštus apmokame patys. Tikslios sumos nepasakysiu. Galiu pasakyti, kad per metus surenkame apie vieną toną senų vaistų“, – pasakojo „Eurovaistinės“ atstovas Simas Lilas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak farmacininkų, nešti vaistus į vaistinę nėra gyventojų įprotis. Esą didesnių miestų gyventojai dar aktyvesni, o mažesniųjų atneša retai.

„Kartais žmogus atneša vieną lapelį, kitas išvalo savo vaistinėlę ir atneša visą maišelį, įvairiai būna“, – sako S. Lilas.

„Praktika rodo, kad iš tiesų daugelis gyventojų namuose yra sukaupę vaistų. Blogai, kai su buitinėmis atliekomis tie vaistai yra išmetami į sąvartynus – taip neturėtų būti daroma“, – teigia R. Šukys.

Sveikatos apsaugos ministras viliasi, kad pinigų nepanaudotiems vaistams naikinti dar gali atsirasti svarstant kitų metų biudžetą.

Reda GILYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų