REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Nuotaikos kovingos. Visi sėdime be darbo. Šiandien vėl renkamės. Apie mus daug rašoma ir kalbama“, – portalui balsas.lt teigia neseniai iš esmės sunaikintos rusiškos „Laisvės radijo“ (Radijo svoboda) redakcijos buvęs darbuotojas Dmitrijus Florinas.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasitarimas Vašingtone mažai ką pakeitė. Tik buvęs pasiuntinys Lenkijoje ten aiškiai pasisakė už mus. Po kokio pusmečio išvaikys visus – jie juk uždarė radijo stotį ir sugadino interneto portalą. Pririnko ištikimų, snargliuotų priekvaišų. Dar ir dabar išeina vienas po kito tie, kurių dar neatleido ir vis parašo apie tai, kas vyksta. Užgrobę iškabas veikėjai nelabai žino ką su jomis dabar veikti. Dirbti ten tiesiog nebėra kam. Manęs irgi neatleido - išėjau, nes palaikiau žmones“, – portalui balsas.lt sakė D. Florinas.

REKLAMA

Pasak D. Florinio, išėjo didžioji dalis žurnalistų, gavusių antausį ne tik nuo Rusijos valdžios, bet ir nuo amerikiečių.

Mat JAV 1950 metais įsteigto „Laisvės radijo“, kuris veikė per visą Šaltąjį karą, transliuodamas nepriklausomą informaciją į Sovietų Sąjungą, vykdantysis direktorius Steve W.  Kornas sutiko su formaliomis Rusijos valdžios pretenzijomis, kad radijo Rusijos redakcija esą pažeidė licenzijos sąlygas.

REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt primena, kad iki Sovietų Sąjungos žlugimo „Laisvės radijas“ ir seserinė radijo stotis „Laisvoji Europa“ transliavo tik iš užsienio ir buvo slopinama. Vėliau, prezidento Boriso Jelcino sprendimu, jai leista legaliai transliuoti ir turėti biurą Maskvoje.

Pasak. D. Florino, susidorojimo priežastys yra greičiausiai ir politinės, ir susijusios su konkrečių asmenų nekompetencija. Tiek jau minėtą amerikiečių vykdantįjį direktorių S. Korną, tiek neseniai Rusijos „Laisvės radijui“ vadovauti paskirtą Mašą Gessen jis vadina tiesiog „bukais galvijais ir idiotais“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Per paskutinius tris metus „Laisvės radijas“ įsitvirtino antroje vietoje, pagal citavimą Maskvoje, nusileisdamas tik „Echo Moskvy“, kuri veikė FM bangomis, kai mes tik viduriniosiomis (AM). Nauja vadovė nuo rugsėjo 20 dienos išvaikė 90 nuošimčių komandos. <...> Daugelis žmonių yra išdirbę po 20 ir daugiau metų“, – piktinosi D. Florinas.



Anot jo, santykinai nepriklausoma žiniasklaida Rusijoje dabar tėra laikraštis „Novaja Gazeta“ ir radijo stotis „Echo Moskvy“ .

Savo ruožtu, tiek M. Gessen, kurią opozicija teigia esant Rusijos prezidento Vladimiro Putino pakalike, tiek S. Kornas aiškina, kad senoji stoties koncepcija tiesiog atgyveno, o vykdomos reformos tikslas esąs susikoncentruoti į internetines transliacijas. Išvaikytos redakcijos apeliavimas į JAV valdžią (“Laisvės radiją“ finansuoja JAV Kongresas) kol kas nedavė jokių rezultatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų