REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujausio savaitraščio „Balsas.lt savaitė“ „Karštojoje temoje“  - žurnalisto Tomo Čyvo  straipsnis „Valdžios dėlionė“. Naujausioje Lietuvos istorijoje sudarant valdančiąsias koalicijas neretai matėme atvejų, kai šeši vienos frakcijos mandatai imdavo ir pasirodydavo brangesni nei 18 kitų. Tai vyko įvairiu lygiu – savivaldos taip pat. Taigi, nieko keista, kad šiomis dienomis šalia skandalingos netvarkos organizuojant Seimo rinkimus ir skaičiuojant balsus jau prasidėjo ir derybos dėl naujo ministrų kabineto.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje pradėta teikti nauja paslauga, kuri padės žmonėms, turintiems klausos negalią, bendrauti su aplinkiniu pasauliu. Jeigu parduotuvėje, pašte, poliklinikoje ar kitoje viešoje vietoje pamatysite žmogų, kuris žvelgdamas į mobiliojo telefono ekraną rodo tam tikrus ženklus, o iš jo sklindančio balso įdėmiai klausosi greta stovintis žmogus, nenustebkite. Tokiu būdu kurčiasis galės kreiptis su kokiu nors klausimu į gydytoją, tarnautoją ar konsultantą, o bendrauti elektroninėmis ryšio priemonėmis jiems padės gestų kalbos vertėjas, sėdintis biure. Plačiau apie tai – rubrikos „7 dienos“ straipsnyje „Bendrauti su pasauliu kurtiesiems padės vertėjas...telefone“.

REKLAMA

Kriminalinio pasaulio niuansus nagrinėjančioje rubrikoje „Tryliktasis puslapis“ skaitykite žurnalisto Dailiaus Dargio straipsnį „Milijonieriaus G. Skobo duobkasys – senamiesčio benamis“. Atrodo, vienu turtingiausių Kauno žmonių laikomas Gintaras Skobas (gim. 1965 m.) priėjo liepto galą. Praėjusį pirmadienį vykęs verslininko, kaltinamo prieš dvidešimt metų suorganizavus dviejų nusikalstamos grupuotės atstovų nužudymą, teismo posėdis Vilniaus apygardos teismo salę pavertė intriguojančio trilerio scena. Tą dieną teismas turėjo paskelbti, kad suėjus senaties terminui G. Skobui nutraukiama įvairiuose teismuose beveik septynerius metus nagrinėta baudžiamoji byla.  Tačiau G. Skobas išgirdo netikėtą žinią – teismas nusprendė kol kas nenutraukti jam iškeltos bylos, nes likus kelioms dienoms iki nutarties paskelbimo šio teismo pirmininkę Virginija Pakalnytę-Tamošiūnaitę iš Kauno pasiekė skandalinga medžiaga apie naujausią verslininko nusižengimą. Į „Balsas.lt savaitės“ žurnalisto rankas pateko skandalinga medžiaga, kurioje dvigubos žmogžudystės užsakymu kaltinamas kaunietis įtariamas įsivėlęs į gatvės muštynes.

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai minėta Pasaulinė psichinės sveikatos diena. Deja, pasidžiaugti nuveiktais darbais šioje srityje mūsų šalis negali. Veikiau atvirkščiai – psichikos ligų specialistai pastebi, kad itin greitai daugėja depresijos ir nuotaikų sutrikimų kamuojamų žmonių. Apie šią problemą skaitykite rubrikoje „Sveikata“.

„Esu romantikas, turbūt todėl man teatras yra arčiausiai širdies“, sako teatro, kino ir televizijos aktorius Mindaugas Capas. Rubrikoje „Spindintis gyvenimas“ – žurnalistės Elvyros Žvirblienės pokalbis su aktoriumi apie teatrą, aktoriaus darbą ir sceną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet tai – toli gražu ne visos karštos ir įdomios temos, kurias galėsite rasti naujausiame savaitraštyje „Balsas.lt savaitė“. Daug kitų Lietuvos bei užsienio politikos, verslo, pramogų ir socialinio gyvenimo naujienų nuo pirmadienio galėsite  perskaityti naujausio savaitraščio „Balsas.lt savaitė“ numeryje (arba paspaudę ant naujausio savaitraščio „Balsas.lt savaitė“ viršelio.)

savaitraštis (nuotr. Balsas.lt)Savaitraštis (nuotr. Balsas.lt)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų