REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galbūt japonų automobilių gamintojui „Honda“ reikalai nesiklosto taip sėkmingai kaip vienam iš pagrindinių konkurentų „Toyota“, kuri šių metų gegužės mėnesį užfiksavo 4 mln. viso pasaulio parduotų hibridinių modelių, kalbant apie šią sritį jį visgi derėtų gerbti. Šiandien „Honda“ atstovai pranešė, kad bendri hibridinių automobilių pardavimai 2012 m. rugsėjo pabaigoje perkopė vieną mln.

REKLAMA
REKLAMA

 „Honda CR-Z“ (nuotr. newspress.co.uk) „Honda CR-Z“ (nuotr. newspress.co.uk)

Pirmąjį hibridinį modelį, pirmos kartos „Insight“ rinkai ši kompanija pristatė 1999 m. lapkritį, taigi tam, kad pasiektų tokį įspūdingą rodiklį „Honda“ užtruko beveik 13 metų. Kaip primena gamintojo atstovai, vidutinės pirmos kartos „Insight“ degalų sąnaudos išmatuotos pagal Japonijos rinkoje parduodamiems automobiliams taikomą metodiką siekė 2,9 l/100 km ir tai buvo geriausias rodiklis tarp visų tuo metu rinkoje buvusių benzininių variklių varomų automobilių.

REKLAMA

„Honda Jazz Hybrid“ (nuotr. newspress.co.uk)„Honda Jazz Hybrid“ (nuotr. newspress.co.uk)

Šiuo metu „Honda“ parduoda aštuonis skirtingus hibridinius modelius maždaug 50 šalių visame pasaulyje įskaitant tris valstybes Europos regione. Kiek anksčiau šiais metais kompanija pradėjo hibridinių modelių gamybą už Japonijos ribų. Pirmuoju tokiu automobiliu tapo nuo gegužės JAV surenkamas „Acura ILX“, kurį sekė nuo liepos Tailande gaminamas „Jazz Hybrid“. Kompanijos atstovų teigimu pastarojo modelio gamyba iki 2012 m. pabaigos bus pradėta ir Malaizijoje.

„Honda“ tikina, kad dabartinė vieno elektros motoro IMA hibridinė sistema bus tobulinama ir toliau, o svarbiausias tikslas – pasiekti mažiausias vidutines degalų sąnaudas šioje kategorijoje. Taip pat artimiausiu metu gamintojas pristatys dviejų motorų hibridinę sistemą vidutinio dydžio modeliams ir galingą trijų motorų pavarą, pavadintą „Sport Hybrid Sh-Awd“ tokiems modeliams kaip būsimas NSX superautomobilis ar vidaus rinkai skirtas „Honda Legend“ sedanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų