REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos transporto darbuotojų federacija atkreipia visuomenės dėmesį į sudėtingas tolimųjų reisų vairuotojų darbo sąlygas. Jų atliktas tyrimas atskleidė šokiruojančius faktus.

REKLAMA
REKLAMA

Apklausus daugiau nei 1 000 vairuotojų iš įvairių šalių, paaiškėjo, kad beveik visi yra susidūrę su nesąžiningu darbdavio elgesiu ir visiškai netinkamomis poilsio sąlygomis. Be to, norint įvykdyti iškeltas užduotis, dažnai tenka nusižengti įvairioms taisyklėms.

REKLAMA

Anoniminėje apklausoje 95 proc. vairuotojų teigia, kad jie negauna kompensacijų už poilsį, kuris yra numatytas darbo sutartyje. Didžioji dalis vairuotojų savo laisvalaikį dėl to priversti praleisti automobiliuose.

80 proc. vairuotojų skundžiasi nuolatine įtampa ir nuovargiu, tačiau to nesako darbdaviams nenorėdami prarasti darbo. Tiek pat vairuotojų patys sau gaminasi maistą. Apie pusę vairuotojų ne kiekvieną dieną valgo šiltą maistą.

REKLAMA
REKLAMA

Vertindami poilsio sąlygas, vairuotojai pabrėžė, kad dažniausiai tenka ilsėtis aikštelėse, kuriose yra netinkamos sanitarinės sąlygos.

Taip pat reiktų atkreipti dėmesį ir į kitas vairuotojų problemas. 60 proc. vairuotojų gauna atlyginimą už nuvažiuotus kilometrus. Vidutiniškai tai sudaro 10 eurų už 100 km. Primename, kad tokia atlyginimo skaičiavimo forma dažniausiai yra nelegali.

80 proc. vairuotojų skundžiasi, kad jiems nėra mokama už jų darbą padedant pasikrauti ar išsikrauti. Taip pat dauguma teigia, kad kitų šalių terminaluose susiduria su diskriminacija dėl savo tautybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų