REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio žiniasklaida, vertindama Lietuvos Seimo rinkimų pirmojo turo rezultatus, bendrai pabrėžia, kad rinkėjams pabodo taupymo režimas, todėl valdžios švytuoklė pakrypo tų partijų link, kurios žadėjo spartų gyvenimo kokybės gerėjimą.

Užsienio žiniasklaida, vertindama Lietuvos Seimo rinkimų pirmojo turo rezultatus, bendrai pabrėžia, kad rinkėjams pabodo taupymo režimas, todėl valdžios švytuoklė pakrypo tų partijų link, kurios žadėjo spartų gyvenimo kokybės gerėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Associated Press“ mano, kad būsimąją valdančiąja koaliciją sudarys socialdemokratai ir Viktoro Uspaskicho Darbo partija bei apkaltos metu nušalinto prezidento Rolando Pakso partija.

REKLAMA

„Nepaisant Europos Sąjungos ir Tarptautinio valiutos fondo pagyrų, centro dešinės pakraipos valdantiesiems nepavyko išlikti valdžioje antrai kadencijai“, – praneša „Reuters“.

„The New York Times“ rašo, kad nors Andriaus Kubiliaus vyriausybė sėkmingai išvedė šalį iš ekonominės krizės, tačiau daugelis gyventojų buvo priversti susitaikyti su biudžeto išlaidų apkarpymais, mažėjančiais atlyginimais ir augančiais mokesčiais, todėl rinkėjai atsigręžė į kairės pakraipos ideologiją.

REKLAMA
REKLAMA

BBC teigimu, rinkėjai nubaudė premjerą Andrių Kubilių už sumažintas pensijas ir apkarpytus viešojo sektoriaus atlyginimus.

Britų nacionalinis transliuotojas pažymi, kad rinkėjų palaikymą gavusios partijos žada ne tik didinti atlyginimus, skatinti verslą ir apmokestinti turtinguosius, bet ir gerinti santykius su didžiausia prekybos partnere – Rusija.

„The Chicago Tribute“ rašo, kad socialdemokratų valdymo laikotarpiu Lietuva pateko į gilią ekonominę krizę, tačiau gyventojai nutarė suteikti šiai partijai progą pakartoti ekonominį spurtą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot laikraščio, nors rinkimų programoje ši partija žadėjo didinti atlyginimus ir socialines išmokas, tačiau trapūs viešieji finansai vers bet kokią valdančiąją daugumą elgtis atsakingai ir toliau įgyvendinti taupymo priemones.

„Bloomberg“ atkreipia dėmesį, kad socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius keičia savo poziciją euro ir atominės elektrinės klausimu.

„Mano, kaip buvusio finansų ministro troškimas, kuo greičiau prisijungti prie euro zonos, nes Lietuva neturi kito kelio. Gėda, kad mums to nepavyko padaryti 2007 metais“, – prieš pat balsavimą sakė A. Butkevičius.

REKLAMA

„Bloomberg“ pažymi, kad A. Butkevičius žada ir toliau mažinti biudžeto deficitą.

„Bloomberg“ primena, kad duodamas interviu rugsėjo 18 dieną Socialdemokratų lyderis A. Butkevičius žadėjo tęsti stabilumo politiką.

„Biudžeto atžvilgiu nebus jokių revoliucijų. Lietuvai ne pakeliui su Graikija, Italija ar Portugalja“, – tuo metu sakė A. Butkevičius.

Socialdemokratų lyderis taip pat atkreipė dėmesį, kad jo partija nėra iš esmės nusistačiusi prieš atominės elektrinės statybą, tačiau mano, kad iki šiol minėto projekto vystymas buvo vykdomas nekompetentingai.

REKLAMA

„The Guardian“ cituoja darbo partijos lyderį Viktorą Uspaskichą, kuris taip pat žada laikytis fiskalinės drausmės, tačiau mano, kad vardan investicijų į ekonomikos augimą būtų galimą viršyti 3 proc. biudžeto deficito limitą.

Kalbant apie prisijungimą prie euro zonos, „The Guardian“ pažymi, kad Darbo partijos lyderis pritaria euro įsivedimui, tačiau kol kas ragina susilaikyti nuo šio žingsnio, nes bendros valiutos ateitis yra itin miglota.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų