REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos verslo atstovai tikina, kad tokių rinkimų rezultatų ir tikėjęsi. Šiuo metu jie laukia koalicijos dėlionių ir dialogo užmezgimo. Užsimenama apie geresnius santykius su Rusija ir kai kurie verslo atstovai baiminasi, kad tarp naujosios valdančiosios koalicijos narių gali kilti nesutarimų dėl skirtingų pažiūrų.

Lietuvos verslo atstovai tikina, kad tokių rinkimų rezultatų ir tikėjęsi. Šiuo metu jie laukia koalicijos dėlionių ir dialogo užmezgimo. Užsimenama apie geresnius santykius su Rusija ir kai kurie verslo atstovai baiminasi, kad tarp naujosios valdančiosios koalicijos narių gali kilti nesutarimų dėl skirtingų pažiūrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Dargis: tokių rezultatų ir tikėjomės

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) vadovas ir statybos įmonių grupės „Eika“ direktorius Robertas Dargis teigė, kad rinkimų rezultatai nenustebino. Anot jo, teigiamas rinkimų bruožas yra tai, kad, palyginti, gerai pasirodė tradicinės parlamentinės partijos – visos jos gavusios balsų. Pasak R. Dargio, sunku prognozuoti, kas sudarys koaliciją – reikia laukti antrojo rinkimo turo ir rezultatų iš vienmandačių.

REKLAMA

„Galima sakyti, kad pagal rinkėjų nuotaikas ir apklausas, panašiai ir prognozavome. Didelių pokyčių nebuvo, stebuklų neįvyko, jokių naujadarų neatsirado, naujos partijos neperžengė barjero, tik „Drąsos kelias“ matėsi, kad gali gauti balsų“, – sako LPK vadovas.

LPK, įteikusios verslo pasiūlymus politinėms partijoms, vadovas sako, kad diskusijose geriausiai jų interesus atitiko Darbo partijos siekiai. Ši partija esą pasisako už ekonomikos augimą, galimoje koalicijoje, ji turėtų daugiau jėgos.

REKLAMA
REKLAMA

„Socialdemokratai pasiūlymus irgi supranta, nors išsiskyrė pozicija dėl progresinių mokesčių. Sunku pasakyti, ar jie sutartų, būdami koalicijoje. „Tvarkos ir teisingumo“ partija labiau reaguoti į sunkiai gyvenančių žmonių lūkesčius, atstovauti kairesnėms pozicijoms“, - svarsto R. Dargis.

A. Akstinas: laukiame ministro pirmininko kandidatūros

Lietuvos verslo konfederacijos „ICC Lietuva“ generalinis direktorius Algimantas Akstinas sako, kad svarbiausia, kokia bus Vyriausybės sudėtis, nė viena partija dar nepasiūlė kandidato, kuriam galėtų atitekti premjero portfelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai ne galutiniai rezultatai, o tendencijos, kurios yra. Tikimės kalbėtis, nes savo poziciją verslas yra išsakęs visoms partijoms: programoje suformuotos mūsų narių verslo skatinimo, palaikymo, šalies ekonomikos vystymo kryptys. Mūsų esminis tikslas – susitikti su koalicija ir pradėti derybas dėl konkrečios programos įgyvendinimo. Esminis dalykas – mes tikėtumėmės tam tikrų darbų stabilumo ir naujų tęstinumo“, - komentuoja A. Akstinas.

Anot LVK „ICC Lietuva“ vadovo, dar neaišku, kas sudarys koaliciją, o savivaldybių rinkimai parodė, kad valdančiąją daugumą gali sudaryti nebūtinai daugiausiai mandatų gavusios partijos.

REKLAMA

„Sunku sakyti, kokį Vyriausybės modelį priims prezidentė. Bet neturime jokio susipriešinimo, tikimės, kad kuo greičiau jie susitars, susiformuos Seimo komitetai ir išryškės pirmieji kandidatai į Pirmininko postą“.

J. Dastikas: nesikišame į politiką

„Mes stengiamės nesikišti į politiką, toks mūsų akcininkų nurodymas. Kad pakliuvo kai kurios partijos, kaip „Drąsos kelias“, tai yra keista ir rodo, kad Lietuvoje yra žmonių, kurie nieko negalvoja“, – sako Jonas Dastikas, Kėdainių fosforo trąšų gamybos įmonės AB „Lifosa“ generalinis direktorius.

REKLAMA

Anot jo, rinkimų rezultatus lėmė „lietuviškas švytuoklės principas“.

„Kol kas neaišku, kas sudarys koaliciją. Prieš akis dar vienmandatės, jos gali viską pakeisti. O dėl darbo partijos ir socialdemokratų – viskas priklauso nuo asmenų, kuriuos pasiūlys premjero postui“, – sako „Lifosa“ vadovas.

R. Skyrienė: niekas nesikeis

Investuotojų forumo vykdančioji direktorė Rūta Skyrienė sakė nesitikinti didesnių permainų – esą visos koaliciją sudaryti ketinančios partijos jau iki šiol dirbo Seime, todėl ypatingų netikėtumų sulaukti neturėtume.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Abi lyderiaujančios partijos Seime dirba ne vieną kadenciją, visi žmonės yra žinomi ir, manau, kad siurprizų tikėtis neverta“, - kalbėjo R. Skyrienė.

Kalbėdama apie galimos naujosios vyriausybės laukiančius iššūkius pašnekovė sakė, kad jei vyriausybė būtų suformuota iš trijų anksčiau opozicijoje buvusių partijų, dėl tam tikrų dalykų gali būti sunku susitarti.

„Žiūrėjome mes į tas rinkimų kampanijas, dabar sueina pakankamai skirtingų požiūrių ir rinkiminių nuostatų partijos , - pasakojo R. Skyrienė.- Socialdemokratų rinkimų programoje buvo progresinių mokesčių įvedimas, o darbo partija jų nepalaiko.“

REKLAMA

Esą dar vienas svarbus iššūkis – kaip subalansuoti biudžetą.A. Variakojis: lauksime geresnių santykių su Rusija

Investuotojas ir „Verslo angelų fondo I“ partneris Algimantas Variakojis rinkimų rezultatus vertina palankiai – svarbiausia, kad politikai laikytųsi priešrinkiminių pažadų. „Švytuoklė suveikė į priešingą pusę, atsirado naujos jėgos, kurių veikimą pakomentuoti sunku. Neaišku, kaip elgsis darbo partija, bet kol kas Viktoras Uspaskichas šneka pakankamai protingai ir aiškiai“, - dėstė A. Variakojis.

Investuotojas sakė, kad iš naujosios vyriausybės lauktų geresnių santykių su Rusija, tik neaišku, kiek palankumo kaimynei ryšis parodyti „darbiečių“ lyderis V. Uspaskichas.

„Puse lūpų kalbama apie tai, kokie santykiai bus su Rusija. Iš vienos pusės, V. Uspaskichas negali rodyti kontaktų su Rusija, nes yra kaltinamas, kad yra visiškai prorusiškas. Tačiau iš kitos pusės, laukčiau, kad tie kontaktai pagerėtų – negalima tiek metų ignoruoti, kad pagrindinis mūsų partneris tiek importo, tiek eksporto srityje yra Rusija. Tikėčiaus, kad būtų normalizuoti santykiai su šia valstybe, - sakė A. Variakojis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų