REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybės įmonės  „Vilnius veža“ direktorius pristatė pirmuosius automobilius, kurie jau kitą savaitę išvažiuos į sostinės gatves ir pradės teikti taksi paslaugas. Baltos spalvos Ford C-Max automobiliai aprūpinti naujausia programine įranga, kuri veiks skaitmeniniu būdu – tai reiškia, kad nebus naudojamas radijo ryšys. Arčiausiai kliento esantys taksi vairuotojai iš skambučių centro į planšetinį kompiuterį gaus adresą ir patvirtins užsakymą, kuris iš jų važiuos pas klientą.

REKLAMA
REKLAMA

„Siekdami pradėti teikti kokybišką taksi paslaugą vilniečiams ir miesto svečiams, laikinai nuomojamės šiuos automobilius. 100 automobilių į gatves išriedės pasibaigus šiuo metu vykstančio konkurso procedūroms“, - sakė įmonės „Vilnius veža“ direktorius Rolandas Statulevičius.

REKLAMA

Pasak R. Statulevičiaus, pirmieji automobiliai nuomojami apklausus oficialius automobilių atstovus Lietuvoje, galinčius išnuomoti visiškai naujus automobilius, ir pasirinkus mažiausią kainą pateikusią įmonę. Vieno automobilio nuoma siekia 2960 litų per mėnesį. Šie automobiliai bus naudojami 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę.

„Vilnius veža“ taksi automobiliai taip pat bus aprūpinti modernia apskaitos įranga – keleiviui įsėdus į automobilį, taksometras įsijungs automatiškai, nes gaus signalą iš sėdynėse įmontuotų daviklių. Kelionės gale taksometras taip pat išsijungs automatiškai ir atspausdins kelionės čekį, kuriame bus nurodytas kelionės atstumas, kaina už kilometrą, galutinė važiavimo kaina ir taksi vairuotojo kodas.

REKLAMA
REKLAMA

„Vilnius veža“ 1 kilometro kaina sieks 2,39 lito dienos metu, 2,99 lito nakties metu (nuo 22 val. iki 6 val.), įsėdimo mokestis – 3,90 lito.

„Į gatves išvažiuos nauji, patogūs, saugūs, ekologiški, aprūpinti naujausia įranga automobiliai. Be to, netrukus keleiviai už kelionę taksi galės atsiskaityti ne tik grynaisiais, bet ir banko kortelėmis. Kiekvienas keleivis gaus kvitą ir tiksliai žinos, kiek kilometrų nuvažiavo ir kiek už tai turi sumokėti“, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Šiuo metu su bankais deramasi dėl geriausių sąlygų atsiskaitant kortelėmis (kreditinėmis, debetinėmis). Planuojama, kad atsiskaityti banko kortelėmis taksi automobiliuose galima bus jau kitos savaitės pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vilnius veža“ taksi bus galima išsikviesti trumpuoju numeriu 1450 arba (85) 233 33 37.

Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ turi veikiančią dispečerinę, prie kurios šiuo metu prisijungę 33 individualia taksi veikla besiverčiantys taksi vairuotojai. „Vilnius veža“ taip pat naudosis šiuo skambučių centru. Dispečerė, priimdama užsakymą, keleivių klaus, su kuriuo taksi jis pageidauja važiuoti.

Net 95 procentai Vilniaus miesto savivaldybės viešųjų pirkimų vyko elektroniniu būdu

Vilniaus miesto savivaldybei pavaldžios įmonės šiais metais beveik 24 proc. daugiau nei pernai viešųjų pirkimų atliko per Centrinę viešųjų pirkimų informacinę sistemą (CVP IS).  2011 metais elektroninių pirkimų dalis sudarė beveik 64 proc. visų savivaldybei pavaldžių įstaigų viešųjų pirkimų, šiais metais  - beveik 87 proc.

REKLAMA

„Vilniaus miesto savivaldybė buvo užsibrėžusi tikslą kuo daugiau viešųjų pirkimų perkelti į elektroninę erdvę. Šiandien skaičiai rodo, kad sparčiai einame teisingu keliu. Atliekant pirkimus per CVP IS ir CPO.lt sistemas, galime ne tik greičiau ir efektyviau atlikti pirkimo procedūras, bet ir pasirinkti geriausią, tai yra mažiausią kainą, taip pat užtikrinamas skaidrumas“, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Vilniaus miesto savivaldybės administracija šiais metais, kaip ir 2011 m., net 95 proc. pirkimų atliko per Centrinę viešųjų pirkimų informacinę sistemą.

Užs. Nr. 2624

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų