REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeilio universiteto mokslininkai išsiaiškino, kad Jungtinėse Valstijose simpatiškas darbuotojas per savo gyvenimą uždirba 230 tūkst. dolerių daugiau, negu neišvaizdus jo kolega. O kaip rodo Harvardo universiteto mokslininkų išvados, vien tik už aukštą ūgį (daugiau kaip 182 cm) stotingam vyrui mokama vidutiniškai 5525 doleriais daugiau, negu pupų pėdui. Na, o ką mokslininkai kalba apie vadovų išvaizdą, klausia „slon.ru“.

REKLAMA
REKLAMA

Norėdama išsiaiškinti šį klausimą, Londono verslo mokyklos dėstytoja Margaret Ormiston drauge su kolegomis iš Viskonsino-Milvokio universiteto Elaine Wong ir Michaelu Haselhanu išanalizavo „General Electric“, „Hewlett Packard“, „Nike“ ir kitų gigantų – iš viso 55 akcinių bendrovių, įtrauktų į „Fortune 500“ sąrašą ir uždirbančių per metus vidutiniškai 38 mlrd. dolerių ir turinčių daugiau kaip šimtą tūkstančių nuolatinių darbuotojų – vadovų fotografijas. Gautus rezultatus tyrėjai vėliau palygino su atskaitomybe (tarp kitko, su aktyvų rentabilumo rodikliais).

REKLAMA

Darbo autoriai, žinoma, yra susipažinę su sistema, kuri padeda atpažinti psichologinius nusikaltėlių ir kitų asocialių asmenų tipus. Tiesiog jie sau iškėlė priešingą užduotį – išsiaiškinti bruožus, kurie lemia sėkmę. Buvo nustatytas tarpusavio ryšys tarp veido bruožų ir efektyvumo. Gauti duomenys paskelbti straipsnyje „A face only an investor could love“. Kaip išsiaiškino tyrimo autoriai, plačiaveidžius vadovus-vyrus (silpnoji lytis nebuvo tirta) kur kas dažniau lydi sėkmė, nei jų kolegas su pailgais veidais.

Mokslininkai netgi išvedė veidų proporcingumo indikatorių WHR (width-to-height ratio – pločio ir aukščio santykis). Veido kaulų struktūra, pasirodo, tokia pats svarbi sėkmei kaip ir „atstumo santykis tarp skruostų kraštų, kaktos ir viršutinės lūpos“.Tačiau negi išorė nėra klaidinanti? Taip,  aukščiausio lygio vadovai gali pasižymėti agresija ir išdavyste tarpasmeniniuose santykiuose, teigia tyrimo  autoriai,  tačiau tai nekeičia verslininkų su „teisingais“ veidais „socialinio lygio ir organizacinės sėkmės“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų