REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Infliacija Bulgarijoje šių metų rugsėjį buvo didžiausia per metus, penktadienį paskelbė šalies vyriausybė. Bulgarai, nerimaujantys dėl brangstančių maisto prekių, skuba prieš žiemą konservuoti vaisius ir daržoves.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų rugsėjį, palyginus su analogišku mėnesiu prieš metus, vartotojų kainos pakilo 4,9 proc., pranešė Bulgarijos nacionalinis statistikos institutas (NSI), o palyginus su rugpjūčiu, kainos šalyje išaugo 1,1 proc.

REKLAMA

NSI teigimu, infliaciją paskatino didesnės maisto prekių ir transportavimo kainos. Maisto ir gėrimų kainos rugsėjį išaugo 2,7 proc., transportavimo kainos - 1,6 proc.

Baimindamiesi, kad maistas ir toliau gali brangti, bulgarai skuba konservuoti daržoves ir vaisius. Daugiau nei du trečdaliai bulgarų šiai žiemai kaupė maisto atsargas, rodo naujausia apklausa.

Stengdamasi palengvinti naštą vartotojams Bulgarijos vyriausybė ragina prekybos tinklus sumažinti svarbiausių maisto prekių kainas - vyriausybė šią kampaniją pavadino „Tikrai pigios Kalėdos“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikrai pigių Kalėdų“ kampanija siekiama pasiūlyti pirkėjams geresnes kainas prieš Kalėdas ir Naujuosius metus", - televizijai sakė šalies žemės ūkio ministras Mirosalvas Naidenovas.

Praėjusią vasarą Bulgarijos vyriausybė buvo susitarusi su prekybos centrais dėl analogiškos kampanijos, kurios metu buvo sumažintos dešimties pagrindinių maisto produktų kainos.

Bulgarija yra skurdžiausia šalis Europos Sąjungoje, jos metinės pajamos, tenkančios vienam gyventojui, 2010 metais siekė apie 6300 JAV dolerių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų