REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kanados finansų ministras Jimas Flaherty pritaria Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovės Christine Lagarde siūlymui suteikti skolų slegiamoms Graikijai ir Ispanijai daugiau laiko sumažinti savo biudžetų deficitus.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad šį siūlymą tikrai verta apsvarstyti. Problema yra ta, kad Europos ekonomika skendi recesijoje, ir yra interesas, kad euro zonos ekonomika augtų. Nedarbas tapo gana didele problema, ypač Graikijoje“, - žurnalistams sakė J. Flaherty.

REKLAMA

C. Lagarde ketvirtadienį teigė, kad dėl per didelio ir per staigaus taupymo ekonomikai gali būti sunkiau išsivaduoti nuo sunkios skolų naštos.

„Užuot užkrovus didelę naštą, kartais, atsižvelgus į situaciją ir tai, kad daugybė šalių tuo pačiu metu taip pat įgyvendina politiką, skirtą mažinti biudžeto deficitą, geriau turėti šiek tiek daugiau laiko“, - sakė C. Lagarde.

„Tai anksčiau siūliau taikyti Portugalijai, Ispanijai ir tai siūlome taikyti Graikijai. Ne kartą sakiau, kad šaliai reikia dvejų papildomų metų, kad galėtų įgyvendinti svarstomą biudžeto stiprinimo programą“, - pridūrė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų