REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemės ūkio ministerijos duomenimis, šiemet užaugintas labai geras – 300 tūkst. tonų – daržovių derlius. Jo pakaktų vidaus poreikiams patenkinti, tačiau didžiąją dalį lietuviškų daržovių augintojai išveš į Rusiją, Čekiją, Vengriją ir Didžiąją Britaniją, o mes valgysime įvežtinę produkciją.

REKLAMA
REKLAMA

Daržovių augintojai nėra patenkinti vidaus rinkoje siūlomomis kainomis. Už plautų morkų kilogramą prekybos tinklai siūlo 60 centų, už burokėlius – 30-40 centų, skelbia „Respublika“.

REKLAMA

„Ūkininką lengva spausti, jis kaip kokia karvė – neemigruos, niekur nepabėgs“, – piktinasi Kelmės rajone daugiau kaip 200 hektarų daržovių auginantis Algimantas Vaupšas.

Augintojai apgailestauja, kad Lietuvos rinkai visai nereikia geros kokybės daržovių. Nors didieji augintojai turi išskirtinės kokybės sertifikatus ir išaugina gerą produkciją, vartotojams tai nerūpi, jiems svarbiausia kuo mažesnė kaina. 

Vakarų Europos šalyse dėl liūčių ir karščių daržovių užauginta mažiau nei pernai, todėl lietuviškoms daržovėms atsivėrė didesnės eksporto galimybės.

REKLAMA
REKLAMA

Daržovės iš Lietuvos stambiųjų augintojų ūkių keliauja į Klaipėdos uostą ir yra plukdomos į Angliją. Rusijos supirkėjai samdo transporto įmones – jos gabena mūsų ūkininkų užaugintą derlių į Rusiją.

Vietiniams prekybos tinklams patiekiamos daržovės turi būti išrūšiuotos, sudėliotos pagal svorį. Rusijos supirkėjai to nereikalauja, daržoves ima didmaišiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų