REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Provincijos gyventojai dažnai bamba, kad miestiečiai nežino, iš kur ant jų stalo atkeliauja vaisiai ir daržovės. Neseniai atliktos apklausos rezultatai parodė, kad žmonės nežino ne tik apie svogūnus, bet ir apie kitas kitas vos ne kasdien vartojamas daržoves.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik kas trečias britas nežino, kaip auginami vaisiai ir daržovės. Trys iš dešimties suaugusiųjų nežino, kaip auginamos bulvės, o kas dešimtas apklaustasis manė, kad pomidorai auga ant žemės. Tačiau labiausiai nerimą kelia tai, kad kas penktas britas manė, kad melionas auga žemėje, o pastarnokai auga ant medžių.

REKLAMA

Be to, nustatyta, kad kas dvidešimtas britas mano, jog „Granny Smith“ (tokia obuolių rūšis) yra bulvių rūšis. O 20 proc. niekada nėra girdėjęs Britanijoje paplitusių bulvių rūšių „King Edward“ ir „Maris Piper“.

Tokią 2 tūkst. žmonių apklausą užsakė atlikti Bulvių taryba, siekdama paminėti naujo bulvių klasifikavimo sistemos įvedimą.

„Nerimą kelia tai, kad yra žmonių, manančių, jog obuolių rūšis yra bulvių rūšis, o apie Britanijoje auginamas bulvių rūšis iš viso nėra girdėję“, – sakė Bulvių tarybos atstovė Caroline Evans.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų