REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Estijos nacionalinė aviacijos bendrovė „Estonian Air“ atsidūrė ties bankroto riba ir jai būtina 60 mln. eurų parama, kad būtų įmanoma tęsti veiklą. Apie tai rašo Estijos laikraštis „Eesti Paevaleht“.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės likimas buvo aptariamas per uždarą Estijos parlamento ekonominės komisijos posėdį. Be piniginės injekcijos, buvo svarstomas ir „Estonian Air“ pardavimo investuotojui variantas. Per posėdį taip pat buvo pabrėžta, kad bendrovei būtina nauja strategija.

REKLAMA

Estijos nacionalinė oro transporto bendrovė yra nuostolinga jau septynerius metus. Praėjusiais metais „Estonian Air“ nuostoliai buvo didžiausi per visą kompanijos istoriją - 17,3 mln. eurų. Pirmąjį šių metų pusmetį kompanija prarado 17,9 mln. eurų. Naujasis kompanijos prezidentas Teras Taskila (Tero Taskila), užėmęs šį postą 2011 metais, pažadėjo jau 2012-aisiais padaryti kompaniją pelningą.

Ketvirtadienį Estijos aviacijos kompanija pranešė ketinanti per artimiausius mėnesius sumažinti išlaidas personalui ir atleisti apie 15 proc. administracijos darbuotojų. „Estonian Air“ ketina nutraukti sezoninius rudens skrydžius keliais maršrutais, tarp jų - į Veneciją, Nicą, Tbilisį, Hanoverį. Be to, nuo spalio iki pavasario kompanija nutrauks skrydžius į Londoną.

90 proc. „Estonian Air“ akcijų priklauso Estijos vyriausybei. Bendrovė vykdo operacijas nuo 1991 metų. Oro transporto vežėja eksploatuoja „Boeing 737“, „Embraer E-170“, „Bombardier CRJ900“ ir „Saab340A“ lėktuvus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų