REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Minimalios mėnesinės algos (MMA) pakėlimas iki 1500 Lt, SEB banko analitikų skaičiavimais, apie du kartus išaugintų nedarbo lygį šalyje. Jis nuo dabartinių 13,3 proc. išaugtų iki 26 proc.

REKLAMA
REKLAMA

„Sutikime, kad nemaža dalis žmonių dirba už gerokai mažesnį nei 1500 Lt atlyginimą, todėl turi įvykti kažkas ypatingo, kad staiga atsirastų galimybė tą algą padvigubinti ar padidinti keliasdešimt procentų. Nors ir labai norėtųsi uždirbti daugiau, gali įvykti kitas scenarijus – žmogus gali ne tik, kad negauti didelės algos, bet net ir būti atleistas“, - sakė SEB banko prezidentas Gitanas Nausėda.

REKLAMA

Jo teigimu, visa esmė tame, kad MMA didinimas nėra politikų tėvonija, kad jie gali daryti taip, kaip nori. „MMA moka ne tik valstybė, bet ir privatūs darbdaviai. Negali nurodinėti privačiam ūkiui, kiek jis turi mokėti, nes jis pats turbūt geriau žino, kiek gali ir geba mokėti. Noras įsikišti į darbo rinką pernelyg giliai, nesvarbu kokiais sumetimais, gali nulemti tokius reiškinius kaip didesnis nedarbas, didelis bedarbių pašalpų mokėjimas, finansinė našta valstybei – tada kyla klausimas, ar mums tikrai šito reikia?“ - klausė ekonomistas.

Jis tikino nesantis nusiteikęs prieš MMA didinimą,  tokios galimybės yra, bet jas reikėtų gerai pasverti ir šį procesą „ištęsti laike“.

„Galbūt 1500 Lt MMA Lietuvoje mes matysime, bet ne 2013-ųjų viduryje ar pabaigoje, o galbūt 2015-aisiais“, - prognozavo SEB banko prezidento patarėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų