REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Christine Lagarde perspėjo, kad pasaulio ekonomikos augimas ir toliau lėtėja, o vyriausybės, ypač Europoje, turi vykdyti savo pažadus įgyvendinti reikalingas ekonomines reformas.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes ir toliau numatome laipsnišką atsigavimą, tačiau pasaulinis augimas tikriausiai bus šiek tiek silpnesnis nei prognozavome liepą“, - sakė Ch. Lagarde.

REKLAMA

Ji pakartojo seną TVF perspėjimą, kad būtina skubiai imtis ir vykdyti politinius veiksmus, būtinus norint užtikrinti pasaulinį atsigavimą.

Ch. Lagarde sakė, kad „nežinomybė euro zonoje šiandien tebėra viena iš didžiausių grėsmių pasaulio ekonomikai“.

Ji taip pat teigė, kad euro zona turi sukurti stiprią ir veiksmingą bankų sąjungą, įsteigti bendrą priežiūros mechanizmą ir sudaryti sąlygas tiesioginei bankų rekapitalizacijai. TVF vadovė pakartojo raginimus realizuoti nuolatinio Europos gelbėjimo fondo apsaugą, sutartą planą dėl fiskalinės sąjungos ir kiekvienos šalies reformas, būtinas norint skatinti augimą, darbo vietų kūrimą ir konkurencingumą.

Be to, Ch. Lagarde paragino JAV Kongresą imtis veiksmų, kad išvengtų vadinamojo „fiskalinio skardžio“, kuomet reikėtų taikyti didelius biudžeto apkarpymus ir didinti mokesčius. Dėl šios kombinacijos federalinės vyriausybės 1 trln. JAV dolerių metinis biudžeto deficitas žymiai sumažėtų, tačiau ekonomikos augimas taip pat smuktų 2 proc., o tada išvengti recesijos turbūt nepavyktų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų