REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„JP Morgan“ ekonomistai teigia, kad naujojo „Apple“ telefono „iPhone5“ pardavimai Jungtinių Valstijų ekonomiką galėtų kilstelti 0,5 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo „The Guardian“, prieš penkerius metus, kai tik pasirodė pirmasis „iPhone“ išmanusis telefonas, jis sulaukė tokio milžiniško pripažinimo, jog net kai kas jį vadino „Jėzaus telefonu“. Panašu, kad jo stebuklinga galia nemažėja, mat ekonomistai mano, kad jis gali gelbėti net ir JAV ekonomiką.

REKLAMA

„JP Morgan“ vyriausiasis ekonomistas Michaelis Ferolis neabejoja, kad vienos vertingiausių pasaulio kompanijų naujasis produktas šalies BVP galėtų padidinti nuo 0,25 iki 0,5 proc.

„JP Morgan“ tikisi, kad „Apple“ naujuoju telefonu pradės prekiauti paskutinįjį metų ketvirtį. Spėjama, kad 8 milimetrų pločio telefono kaina galėtų siekti apie 600 JAV dolerių (apie 1620 litų).

Minėtas ekonomistas teigia, kad prekyba naujuoju „Apple“ telefonu padėtų išlaikyti ketvirto ketvirčio BVP augimą, kuris, skaičiuojama, turėtų būti 2 proc.

REKLAMA
REKLAMA

„The Guardian“ kalbintas tarptautinės prekybos kompanijos BTIG analitikas Danas Greenhausas taip pat neabejoja, kad „Apple“ parduos milijonus naujųjų telefonų, tačiau jis pastebi, kad tokie skaičiavimai atskleidžia, kokia silpna išlieka JAV ekonomika. „Tokie skaičiavimai atskleidžia ekonomikos trapumą – mums net rūpi, koks galėtų būti ketvirtadalio procento poveikis ekonomikai“, – sako ekonomistas.

Be to, rašo britų dienraštis, gali būti, kad „Apple“ iš viso nepradės prekiauti naujuoju telefonu. Itin paslaptinga kompanija iki šiol neišplatino jokių detalių apie trečiadienį planuojamus priešpiečius, kurių metu galėtų būti pristatytas „iPhone5“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų