REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visose gyvenimo srityse dažniausiai per kuo trumpesnį laiką bandome pasiekti geriausius rezultatus. Tai rodo ir tobulėjantys žmonių finansų valdymo įpročiai. Vienas geriausių to įrodymų – vis populiarėjanti internetinė bankininkystė ir elektroniniai atsiskaitymai. Vis dėlto ne visi jaučiasi pakankamai informuoti apie tokį atsiskaitymo būdą ir jo teikiamus privalumus. Į dažniausiai pasitaikančius klausimus apie atsiskaitymus elektroniniu būdu atsako Darius Jasinskis, „Danske“ banko Produktų valdymo departamento direktorius

REKLAMA
REKLAMA

Ar elektroniniai pinigų pervedimai yra saugūs?

Pervesdami pinigus elektroniniu būdu galite būti ramūs dėl jų saugumo – lėšos visada pasiekia nurodyto sąskaitos numerio turėtoją. Visoje Europos Sąjungoje yra naudojamas tarptautinis sąskaitos numerio standartas IBAN. Lietuvoje sąskaitos numerį sudaro 20 simbolių, kurį gavėjo bankas identifikuoja automatiškai. Įvedant IBAN sąskaitos numerį suklysti yra beveik neįmanoma, nes sąskaitos numeris turi labai griežtą struktūrą. Į ją įeina šalies kodas (LT Lietuvos atveju), banko skaitmeninis kodas, sąskaitos kodas bei kontroliniai skaičiai. Jei įvesta sąskaita neatitinka tokios struktūros, banko sistema pavedimo atlikti neleis.

REKLAMA

Ką daryti, jei pervedimo metu įvedamas neteisingas sąskaitos numeris?

Tiesa, atvejų, kai klientai patys įvelia klaidą ir supainioja kelių gavėjų sąskaitas, pasitaiko. Taip atsitikus, pinigai paprastai yra įskaitomi pagal sąskaitos numerį netikrinant gavėjo pavadinimo. Nurodžius neteisingą gavėjo sąskaitą, klientas turi kuo greičiau kreiptis į savo banką ir atšaukti pavedimą. Pervedimo suma grįš į mokėtojo sąskaitą tuo atveju, jei lėšos dar nėra įskaitytos į gavėjo sąskaitą – vėliausiai kitą darbo dieną. Jei lėšos jau įskaitytos, bankas turi siekti atgauti neteisingai pervestus pinigus, tačiau neįsipareigoja mokėtojui grąžinti lėšas.

REKLAMA
REKLAMA

Per kiek laiko padarius pavedimą pinigai pasiekia gavėją?

Lietuvoje pervedimai yra atliekami tą pačią darbo dieną. Pinigai į gavėjo sąskaitą yra įskaitomi tą pačią darbo dieną, jei pervedimas yra padaromas iki tam tikros nurodytos valandos. Šis laikas skiriasi, priklausomai nuo kiekvieno banko sąlygų. Svarbu žinoti, kad pervedimai į kitus bankus nevykdomi savaitgaliais. Jei pavedimas į kitą banką pateikiamas šeštadienį ar sekmadienį, pinigai gavėją pasieks tik artimiausią darbo dieną.

Tiesa, pervedimą atlikti įmanoma ir itin greitai. Tai galima padaryti naudojantis skubaus vietinio pervedimo paslauga. Tokiu atveju lėšos gavėjo sąskaitą pasiekia maždaug per valandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką dar reikia žinoti apie pinigų pervedimus elektroniniu būdu?

Nors pervedimų paslauga yra greita ir saugi, būtina žinoti, jog prieš atliekant pervedimus reikia atidžiai patikrinti įvestus duomenis bei susipažinti su banko mokėjimų paslaugų atlikimo sąlygomis. Nepamiršus šių svarbių žingsnių lėšos visuomet numatytu laiku pasieks gavėją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų