REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Valstijų automobilių koncernasFord Motor“ Kinijoje stato jau šeštą savo gamyklą ir taip tikisi padidinti pardavimus didžiausioje pasaulyje automobilių rinkoje, praneša AP.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanijos vykdomasis direktorius Alanas Mulalis (Alan Mullaly) pirmadienį dalyvavo iškilmingoje ceremonijoje, skirtoje naujai 600 mln. JAV dolerių vertės surinkimo gamyklai Pietryčių mieste Čongčinge. Gamyklos statybos bus baigtos 2014-ųjų pabaigoje ir joje bus galima kasmet pagaminti 250 tūkst. automobilių.

REKLAMA

Tai bus trečioji „Ford“ gamykla Čongčinge. Koncernas gamybos pajėgumus Kinijoje iki 2015 metų ketina padvigubinti iki 1,2 mln. automobilių. Jeigu planai pasiteisins, tai bus sparčiausia kompanijos plėtra per 50 metų.

„Ford“ atstovai teigia, kad kol kas nežino, kokius modelius gamins naujojoje įmonėje, tačiau ji bus pajėgi gaminti septynis skirtingus modelius.

Kinijos automobilių rinka pernai aplenkė JAV ir tapo didžiausia pasaulyje. Jos pardavimai išaugo 32 proc., iki daugiau nei 18 mln. automobilių. Šiemet tempas sulėtėjo ir per pirmus šešis metų mėnesius pardavimai išaugo tik 2,9 proc. Nepaisant to, prognozuojama, kad Kinijos automobilių rinka ir šiemet išliks didžiausia pasaulyje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų