REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV automobilių nuomos kompanija „Hertz Global Holdings Inc.“ įsigijo savo konkurentę „Dollar Thrifty Automotive Group Inc.“. Sandoris įvertintas apie 2,6 mlrd. JAV dolerių. Kaip skelbia „Businessweek“, šio sandorio „Hertz“ siekė daugiau nei penkerius metus.

REKLAMA
REKLAMA

„Hertz“ sutiko išpirkti kiekvieną „Dollar Thrifty“ akciją po 87,5 dolerio - tai aštuonis kartus daugiau už akcijos vertę rugpjūčio 24 d. prekybos pabaigoje ir beveik dukart daugiau už paskutinį „Hertz“ pasiūlymą, pateiktą „Dollar Thrifty“ vadovybei prieš daugiau nei dvejus metus.

REKLAMA

„Dollart Thrifty“ dalis JAV automobilių nuomos rinkoje sudaro 5 procentus. Tuo tarpu „Hertz“, „Enterprise Rent-A-Car“ ir „Avis Budget Group Inc.“ drauge kontroliuoja apie 75 proc. rinkos. „Hertz“ JAV automobilių nuomos rinkoje užima antrąją vietą. „Hertz“ tikisi, kad šiuo sandoriu su „Dollar Thrifty“ jai pavyks kasmet sutaupyti iki 160 mln. dolerių.

„Hertz“ siekė įsigyti „Dollar Thrifty“ dar 2007 metais, savo pirmąjį oficialų pasiūlymą dėl perėmimo pateikė 2010 metais. Tuomet savo konkurentę „Hertz“ įvertino 1,2 mlrd. dolerių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų