REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki šių metų pabaigos turėtų paaiškėti, kokių šalių bendrovės susitars su „Klaipėdos nafta" dėl gamtinių dujų tiekimo į planuojamą pastatyti suskystintų gamtinių dujų terminalą.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai po suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo projekto įgyvendinimo komisijos posėdžio sakė „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Rokas Masiulis, rašo Delfi.lt.

REKLAMA

„Dėl dujų tiekimo derybos jau yra prasidėjusios, vasarą mes derėjomės su pagrindiniais dujų tiekėjais, tiek jie mus aplankė, tiek mes juos, aiškinomės tiekimo strategijas, laivybos ypatybes, kaip dujos galėtų būti atvežtos į Klaipėdos uostą ir jau mes esame pasiruošę galutiniams derybų etapams ir tikimės per šiuos metus šiuos klausimus pabaigti", - dėstė R. Masiulis.

Pasak jo, iš viso buvo 12-14 potencialių dujų tiekėjų, planuojama, kad galutiniame derybų etape liks apie 5.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu neatskleidžiame nei šalių, nei bendrovių, kad nepakenktų mūsų deryboms“, - sakė R. Masiulis, pridūręs, kad dujos gali būti tiekiamos įvairiais būdais, tiekėjas „gali būti ne vienas, gali būti vienas“.

Svarbiausi numatomi darbai Klaipėdoje - iki kitų metų birželio išgilinti teritoriją prie Kiaulės nugaros salos. Šį darbą turi atlikti Klaipėdos uostas.

„Uosto dalis, turiu pabrėžti, dabar yra esminė. Nuo to, ar uoste darbai bus atlikti pagal grafiką, priklausys visi kiti darbai. Nuo uosto išgilinimo priklausys krantinės statybos klausimai, taip pat ar mes laiku nutiesime vamzdyną nuo terminalo iki magistralinio dujotiekio, tai, sakyčiau, tas bendradarbiavimas, kuris gerai prasidėjo bus esminis šio projekto vykdymo metu, - dėstė R. Masiulis. - Tai yra įvykdomas darbas ir tikimės, kad jis laiku bus padarytas."

„Klaipėdos naftos“ vadovas patikino, jog šiuo metu svarbiausi SGD terminalo projekto viešieji pirkimai yra paskelbti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų