REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos įdarbinimo tarnyba (EURES) iš Pietų Europos gyventojų pastaruoju metu sulaukia vis daugiau paraiškų dirbti Suomijoje, o didžiausias barjeras ieškantiems darbo yra kalba, informuoja YLE.

REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, Tamperės įdarbinimo ir ekonominės plėtros biuras gauna kur kas daugiau paraiškų iš Graikijos, Portugalijos, Ispanijos ir Italijos nei anksčiau.

REKLAMA

Kandidatas turi mažiau galimybių įsidarbinti, jeigu nemoka suomių kalbos. Nepaisant to, EURES atstovai tikina, kad naujų elektroninių laiškų iš Pietų Europos sulaukia beveik kasdien.

"Ieškantieji darbo mums siunčia savo gyvenimo aprašymus ir paraiškas. Verta paminėti, kad dauguma ieškančiųjų darbo Suomijoje turi aukštąjį išsilavinimą", - teigia EURES atstovė Kati Ahonen (Kati Ahonen).

Tarp ieškančiųjų darbo yra sveikatos apsaugos, inžinerijos ir informacinių technologijų specialistų.

REKLAMA
REKLAMA

K. Ahonen tikina, kad kalbos įgūdžiai Suomijoje yra tokie svarbūs, jog informacinių technologijų sektorius yra vienintelė sritis, kurioje gali įsidarbinti prastai suomių kalbą mokantis asmuo.

EURES - tai įsidarbinimo Europoje paslaugos, kurias teikia Europos Komisijos finansuojamas Europos valstybinių užimtumo tarnybų tinklas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų