REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip praneša „Business Insider“, Graikijos ministras pirmininkas Antonis Samaris, duodamas interviu prancūzų dienraščiui „Le Monde“, patvirtino, kad šalis yra pasirengusi parduoti keletą negyvenamų jai priklausančių salų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip A. Samaris teigė dienraščiui, salų pardavimas yra dalis plano kaip Graikiją galima būtų atitolinti nuo skolų slenksčio.

REKLAMA

Pasiūlymas parduoti keletą salų pirmą kartą viešumą pasiekė prieš dvejus metus. Tuomet tokią mintį išreiškė vokiečiai.

2010 metais du Vokietijos parlamento nariai vokiečių dienraščiui „Bild“ pasisakė taip: „Graikija turėtų pasiūlyti savo akcijų paketus kompanijoms bei parduoti tam tikrą turtą, pavyzdžiui, negyvenamas salas“.

Tuo metu Graikijos ministru pirmininku buvo George Papandreou, kuris įnirtingai prastą šalies būklę aptarinėjo su Vokietijos kanclere Angela Merkel. Jį pavadavęs užsienio reikalų ministras Dimitris Droutsas vokiečių televizijai ARD TV tuo metu, kai buvo iškeltas salų pardavimo klausimas, atsakė, kad tokia galimybė yra nesvarstoma.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto britų dienraštis „The Guardian“ išsiaiškino, kad graikų vyriausybė 2010 metų birželį iš tikrųjų pradėjo pardavinėti šaliai priklausančias salas tam, kad būtų papildytas šalies biudžetas. Graikai šį faktą neigė, tikindami, kad pardavinėjama buvo tik viena graikų sala, o jos pasiūlymas buvo pateiktas jau seniai.

Už salą – nemažiau kelių milijonų

Nacionalinė graikų turizmo organizacija skelbia, kad šaliai priklauso 6 tūkst. salų. Iš jų gyvenamos yra tik 227, tai reiškia, kad likusios yra potencialus kąsnelis turtuoliams. Tačiau, kaip atkreipia dėmesį „Business Insider“, kai kurios iš jų yra itin mažos ir uolėtos, todėl salų medžiotojai turėtų būti atsargūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors oficiali Graikijos salų kaina neskelbiama, spėjama, kad jos gali kainuoti ne mažiau kelių milijonų eurų.

Jeigu turite kelis milijonus eurų, kurie nebetelpa kišenėje, nebūtina laukti, kol Graikija paskelbs salas parduodanti aukcione, rašo tinklapis, jis atkreipia dėmesį, kad privateislandsonline.com jau yra parduodama negyvenama Graikijos sala. Skelbiama, kad parduodama sala užima 170 arų plotą, joje yra du uostai, du laukiniai paplūdimiai, miškas ir laukai. Skelbimo autoriai taip pat informuoja, kad norintiems įsigyti salą, galima susitvarkyti visus dokumentus ir gauti licenziją statyboms. Galima apstatyti maždaug 185 kv. m. plotą.

Gera naujiena ta, kad yra elektros tinklas, nutolęs apie 25 m. nuo jūros kranto. Taip pat galimas vandens tiekimas. Sala įsikūrusi Jonijos jūroje. Tinklapyje taip pat skelbiama, kad galima įsigyti ir dvi salas, esančias netoli Scorpios salos, kurią valdo graikų laivybos magnatas Ari Onassis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų