REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjungos (ES) statistikos agentūros „Eurostat“ duomenimis, šių metų birželį, palyginti su geguže ir atsižvelgus į sezoninius svyravimus, pramonės gamyba euro zonoje sumažėjo 0,6 proc., visoje ES - 0,9 proc. Gegužę pramonės gamyba abiejose zonose padidėjo atitinkamai 0,9 ir 0,8 proc.

REKLAMA
REKLAMA

2012 metų birželį, palyginti su tuo pačiu mėnesiu ankstesniais metais, šis rodiklis euro zonoje sumažėjo 2,1 proc., o ES - 2,2 procento.

REKLAMA

Lietuvoje šių metų birželį pramonės gamybos mastas padidėjo 18,6 proc., o per metus sumažėjo -0,3 proc.

Birželį, palyginti su geguže, investicinių prekių gamybos mastas tiek euro zonoje, tiek ES smuko 1,3 proc. Trumpalaikio vartojimo prekių gamyba euro zonoje ir ES sumažėjo atitinkamai 0,7 ir 1,0 proc. Tarpinio vartojimo prekių gamyba euro zonoje sumažėjo 0,4 proc., o ES - 1,0 proc. Euro zonoje ilgalaikio vartojimo prekių gamyba padidėjo 0,2 proc., tačiau ES sumažėjo 1,1 proc. Energijos gamyba euro zonoje padidėjo 0,4 proc., o ES sumažėjo 0,2 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Turimais ES narių duomenimis, 2012 m. birželį, palyginti su geguže, pramonės gamyba sumažėjo šešiolikoje šalių, o padidėjo penkiose. Daugiausia gamyba smuko Didžiojoje Britanijoje (-2,5 proc.), Lenkijoje (-2,0 proc.), Estijoje (-1,7 proc.) ir Italijoje (-1,4 proc.). Daugiausia šis rodiklis padidėjo Lietuvoje (18,6 proc.), Slovėnijoje (2,9 proc.) ir Airijoje (2,7 proc.).

2012 metų birželį, palyginti su tuo pačiu mėnesiu prieš metus, ilgalaikio vartojimo prekių gamyba euro zonoje ir ES sumažėjo atitinkamai 2,0 ir 2,5 proc. Tarpinio vartojimo prekių gamyba euro zonoje smuko 3,7 proc., o ES - 3,5 proc. Trumpalaikio vartojimo prekių gamyba euro zonoje sumažėjo 2,0 proc., o ES - 1,5 proc. Investicinių prekių gamyba euro zonoje sumažėjo 0,9 proc., o ES - 1,0 proc. Energijos gamybos mastas euro zonoje ir ES sumažėjo atitinkamai 0,4 ir 1,7 proc.

Turimais ES valstybių narių duomenimis, pramonės gamyba lyginamuoju laikotarpiu sumažėjo dvylikoje šalių, padidėjo aštuoniose, o Graikijoje išliko nepakitusi. Daugiausia gamybos apimtys sumažėjo Italijoje (-8,2 proc.), Ispanijoje(-6,3 proc.), Didžiojoje Britanijoje (-4,6 proc.) ir Portugalijoje (-4,4 proc.), o labiausiai padidėjo Airijoje (9,5 proc.), Latvijoje (5,4 proc.) ir Slovėnijoje (2,8 proc.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų