REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra pradėjo finansuoti 13 naujai įsteigtų „start-up“ įmonių, kurios dalyvavo konkurse dėl mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros rezultatų komercinimo. Šių įmonių vykdomiems projektams, kurie truks vienerius metus, bus skirta apie 1 mln. litų valstybės paramos.

REKLAMA
REKLAMA

Vežėjų socialinė atsakomybė: mada, nauda ar laiko gaišimas? Pirmąjį ketvirtį materialinės investicijos išaugo 12 proc. „Google“: Lietuvoje nebus kompanijos atstovybės 2012 m. akcijų rinkų laimėtojai ir nevykėliai Konkurencijos taryba susirūpino Joniškio komunalininkais

REKLAMA

Panaudojant mokslininkų sukauptas žinias ir mokslinių tyrimų rezultatus, įmonėse bus kuriami inovatyvūs produktai, paslaugos ar technologijos įvairiose aukštųjų technologijų srityse: informacinių technologijų (IT), nanotechnologijų ir elektronikos, biotechnologijų, mechatronikos, lazerių technologijų. Nauji lietuvių išradimai stebina savo įvairove: moderni universali vaizdaspynė (domofonas su vaizdo transliavimo galimybe bei mobilia prieiga); akies vyzdžio sekimo produktas neįgaliesiems; išmanus apšvietimas, skirtas prekių, meno dirbinių ar architektūros eksponatų vizualizavimui; nepusiausviras irklavimo treniruoklis ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

Bus komercializuojamos vertingiausios vandenilio energetikos technologijos, teikiamos optinio atsparumo testavimo paslaugos lazerinėms įmonėms, sintetinamos aukso nanodalelės siekiant taikyti biomedicininėje diagnostikoje ir terapijoje, panaudojant fermentus iš natūralių žaliavų (aliejų) gaminamas poliolis pramoniniams tikslams, kuriamas bioinformatinių paslaugų teikimo algoritmas.

Nemažai įmonių kuria naujus produktus IT ar mobilių technologijų srityje: inovatyvus prekių paieškos įrankis elektroninėms parduotuvėms; naujas internetinis naršyklinis žaidimas NEBULA44; interaktyvios lavinimo priemonės vaikams, turintiems kalbos sutrikimų, bei įvairios mobilios programėlės vaikams. Šiuo metu planuojama, kaip naujus produktus įvesti į rinką, taip pat ieškoma potencialių vartotojų bei investuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų