REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbe vykstantys susirinkimai, per kuriuos aptariami svarbiausi įmonės klausimai, yra neišvengiama kiekvienos kompanijos ar institucijos veiklos dalis.

Nereikia manyti, kad jie visiškai beverčiai, tačiau reikia pripažinti, kad daugelyje bendrovių vykstantys susirinkimai yra tuščias laiko švaistymas.

Inc.com pateikia kelias priežastis, kodėl kompanijų darbuotojai nemėgsta tokių susirinkimų.

Susirinkimai leidžia atidėlioti sprendimus

Įsivaizduokite situaciją, kai vienos bendrovės darbuotojas kolegai iš pardavimo skyriaus sako: „Žinai, gal nekalbėkime dabar apie tai ir susitikime kitą antradienį, gerai?“ Iš tiesų jis norėjo pasakyti: „Susitikime dėl šio klausimo kitą antradienį, nes šiuo metu negaliu apie tai pagalvoti ir priimti sprendimo.“ Pardavimo skyriaus vaikinas dėl to prarado visos savaitės pajamas.

Daugumai susirinkimo dalyvių net nereikia ten būti

Tokius asmenis galime greitai atpažinti, mat vos prasidėjus pasitarimui jie puola prie savo kompiuterių ir susirašinėja su draugais arba tikrina elektroninį paštą. Dėl tokių žmonių yra švaistomas laikas, nes jie nuolat prašo: „Gal galite pakartoti?“

Sušaukia susirinkimą, nes bijo priimti sprendimą

Darbuotojai, bijantys savarankiškai priimti spendimą, į susirinkimą pakviečia viršininką ir kitus aukštesnio rango darbuotojus, kad galėtų su jais aptarti problemą ir gauti nurodymus, kaip reikėtų ją spręsti. Galbūt derėtų priminti, jog į darbą esate priimti, kad įžengę į viršininko kabinetą galėtumėte patys pateikti rekomendacijų, kaip įmonė turėtų toliau veikti.

Pusvalandžio trukmės susirinkime aptariamos per 5 minutes išsprendžiamos problemos

Trijų asmenų grupelė greičiausiai galėtų susitikti ir vos per kelias sekundes nuspręsti, ką reikia daryti. Užsakyti kabinetą, susitikti, greičiausiai parengti prezentaciją ir tik tuomet priimti bendrą sprendimą tikrai neverta. Tokiais atvejais derėtų patarti tiesiog veikti. Net jei jūsų priimtas sprendimas bus blogas, bent jau būsite pabandę. Bet kuriuo atveju jums arba pasiseks, arba ateityje žinosite, ko nereikia daryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų