REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepriklausomas Ispanijos bankų auditas nustatė, kad šalies bankams reikia 62 mlrd. eurų papildomos paramos, informuoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusios savaitės pabaigoje, dar prieš paskelbiant bankų patikros rezultatus, euro zonos šalių finansų ministrai sutiko skirti Madridui iki 100 mlrd. eurų paramą bankų rekapitalizacijai.

REKLAMA

Pasak euro grupės, jungiančios euro zonos finansų ministrus, pirmininko Jeano-Claude Junckerio, Ispanija turės iki kito pirmadienio pateikti oficialų prašymą dėl finansinės paramos. Ž. K. Junkeris apie tai kalbėjo per euro zonos finansų ministrų susitikimą Liuksemburge.

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Christine Lagarde, kuri taip pat dalyvavo susitikime, pareiškė, kad euro zonos šalys privalo daug glaudžiau sieti savo ekonomikas, jeigu nori įveikti krizę.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, "TVF įsitikinęs, kad ryžtingas žingsnis visiškos vientisos Europos monetarinės sąjungos link turi būti žengtas, siekiant susigrąžinti tikėjimą sistema". "Nes, kaip matome dabar, imta abejoti dėl Europos monetarinės sistemos gyvybingumo", - pastebėjo ji.

K. Lagard taip pat pridūrė, kad TVF, Europos Sąjunga ir Europos centrinis bankas - vadinamasis "trejetas", atsakingas už paramos Graikijai skyrimą, - pirmadienį atsiųs savo atstovus į Graikiją, kur bus įvertinta šalies pasiekta pažanga reformuojant biudžetą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų