REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po Graikijos rinkimų, kurių rezultatas laikomas draugiškas rinkoms, naftos rinkoje sumažėjo įtampa, rašo CNBC. Tačiau neaiškios Graikijos rinkimų pasekmės, kelia nežinią ir naftos rinkoje.

Graikijos rinkimuose nubalsavus už paramą, prasidėjo palengvėjimas, kuris labai greitai pasieks viršūnę – 87 JAV dolerius WTI (West Texas Intermediate, pagrindinis JAV žaliavų indeksas) ir apie 100 JAV dolerių Europos kontraktuose, teigia ANZ analitikai.

„Tačiau mes manome, kad kainos artimiausiomis dienomis gali pakilti dar 5 procentais, - sako ANZ. Tačiau netikrumas Europoje ir silpnesni nei tikėtasi JAV duomenys išlaikys rinkas įsitempusias, įspėjo ANZ.

Pasak CNBC analitikų apklausos, atliktos prieš Graikijos rinkimus, naftos kainos šią savaitę turėtų likti beveik nepakitusios. JAV naftos kaina nežymiai svyruos apie 84 JAV dolerius už barelį.

„Kainos išliks nelabai paslankios tol, kol negausime aiškios žinutės iš Europos, jei mes jos išvis kada nors sulauksim, - sakė Kevenas Kerras iš „Kerr Trading International“.

Graikijos rinkimus laimėjo už paramą, taupymą ir likimą euro zonoje pasisakanti Naujosios Demokratijos partija. Tačiau neaišku, ar jai pavyks suformuoti tvirtą koaliciją, kuri ilgai išsilaikytų.

Penki iš septynių apklaustųjų tiki, kad kainos šią savaitę išliks stabilios, o du – kad kris.

Specialistai sutaria, kad krintanti naftos rinka kainas nusineštų žemiau 80 JAV dolerių, o pesimistiškiausi analitikai žada apie 75 JAV dolerių už barelį kainą.

JAV žaliavinės naftos kainos praeitą savaitę krito 7 proc. Niujorko prekių biržoje liepai sudaromi kontraktai už 84,03 JAV dolerių už barelį. Tai rodo 0,14 proc. pakilimą.

Brent naftos kainas euro zonos krizė paveikė stipriau. Rugpjūčio ICE kontraktų kainos rodo 1,87 proc. kritimą.

Apklaustų specialistų nuomone, naftos kainos bus nuo 74,95 iki 94,15 JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų