REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per šių metų pirmus penkis mėnesius Baltijos šalių regionas pagamino mažiausiai sau reikalingos elektros energijos – t.y. 79 proc. visų sąnaudų. Tai yra didžiausias kritimas per paskutiniuosius trejus metus. 2011 m. buvo pagaminta 96 proc., o 2010 m. – 101 proc. viso sąnaudų kiekio. Lietuvos indėlis į Baltijos šalių elektros energijos katilą šiais metais – 15 proc. Tokius duomenis pateikia elektros gamintoja ir tiekėja AB „Latvenergo“.

REKLAMA
REKLAMA

Balandžio mėnesį daugiausiai elektros energijos pagamino Latvija – 820 GWh, o tai yra 50 proc. daugiau nei suvartoja visa šalis. Estijoje per šį mėnesį buvo pagaminta 767 GWh, o Lietuvoje 196 GWh. Dėl padidėjusios pasiūlos balandį deficitas Baltijos regione sumažėjo – buvo pagaminta 90 proc. reikalingo kiekio. Taip pat mažėjo ir elektros kainos. Gegužės mėn. vidutinė elektros energijos kaina Nord Pool Spot biržoje Estijoje buvo 35,5 EUR/MWh, o tai yra 5 proc. mažiau nei balandžio mėn. Iš viso nuo metų pradžios kainos nukrito 11 proc.

REKLAMA

„Įprasta, kad pavasarį dėl sezoninių potvynių tiek Baltijos, tiek Skandinavijos šalyse pagaminama daugiausiai elektros energijos. Padidėjusi elektros energijos pasiūla ir mažesnis jos suvartojimas šiltuoju metų laiku nulėmė žemiausią elekros energijos kainų lygį per šių metų penkis mėnesius", – pasakojo Gatis Junghanas, AB „Latvenergo“ prekybos plėtros vadovas.

Pasak, G. Junghano, Latvijos hidroelektrinės šiais metais pagamino 5,5 proc. daugiau elektros energijos nei vidutiniškai per tokį patį laikotarpį praėjusiais metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų