REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mergvakaris – ir prieš šimtą metų, ir šiandien tebėra labai svarbi šventė. Tikriausiai ne kartą matėte kur nors miesto centre krykštaujančių merginų pulką, o būsima jaunoji aktyviai fotografavosi su praeiviais vilkėdama marškinėlius su užrašu „Šiandien paskutinė galimybė mane pabučiuoti“.

REKLAMA
REKLAMA

Internete gausu skelbimų, kviečiančių mergvakarį atšvęsti stiklo, keramikos studijoje, rankomis gaminant šokoladą, užsiimant dekupažu. Nemažai pasiūlymų internete mergvakarį surengti su statybininkų ar gaisrininkų brigada.

REKLAMA

Banalaus striptizo nebesinori

Egle prisistačiusi mergvakarių rengimu užsiimančios įmonės „Mergvakaris.info“ atstovė kalbėdama apie šių švenčių ypatumus, kuomet nuotaką grobia tiesiog gatvėje, sakė: „Viskas vyksta pakankamai tvarkingai ir niekas purve nieko nemurdo, juk merginos šiai progai paprastai būna pasipuošusios. Tos, kurios nenori nuobodžiai sėdėti bare ar imtis kokių nors kitų, ramesnių veiklų, šiuo variantu domisi aktyviai.“

REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovės teigimu, pats darbymetis tokių pramogų organizatoriams yra pavasaris ir vasara, kuomet daugiausiai organizuojama vestuvių. „Merginos domisi ir kūrybiniais užsiėmimais, pavyzdžiui, tapyba ant šilko ar lipdymu iš molio. Vaikinai nebijo ir ekstremalių pramogų, dažnai renkasi žygius po pelkes ar bunkerius“, – apie pageidaujamas pramogas kalbėjo pašnekovė ir pridūrė, kad vis dar populiarus mergvakarių ir bernvakarių atributas yra striptizas.

Merginų pagrobimai

Apie tai, kokių paslaugų dažniausiai pageidauja klientės „Gocrazy.lt“ vadovas Vilius Aleksejūnas kalbėjo: „Mes dažniausiai organizuojame karinius renginius su grobimu arba mergvakarius su linksmais statybininkais, kuriuos rekomenduoja draugės ir kurie atvažiuoja pasiūlyti „papigiai“ padaryti remonto. Šiais metais dar planuojame pasiūlyti merginoms per mergvakarius prisiminti senus gerus mokyklinius laikus ir šaunius mokytojus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar populiarūs pagrobimai ir kaip tai vyksta, pašnekovas sakė: „Grobimą šiuo metu organizuojame prieš karinį renginį tik savo teritorijoje, ten, kur nebūna jokių pašalinių žmonių.“

Ekstremalus mergvakaris (nuotr.gocrazy.lt) (nuotr. Balsas.lt)Ekstremalus mergvakaris (nuotr.gocrazy.lt) (nuotr. Balsas.lt)

Organizatorius teigė, kad rengiantis pramogoms neišvengiama ir itin linksmų nutikimų: „Kartą grobėme merginą iš namų, leidžiamės su pagrobtąja liftu. Liftas sustojo 3 aukšte. Vyras, matyt, kaimynas, mus pamatęs lifte net atšoko. Nusileidžiame į kiemą, o ten jau laukė trys policijos mašinos. Vėliau paaiškėjo, kad tai ne dėl mūsų, bet buvo linksma, tik jaunoji po to stebėjosi, kaip mes suorganizavome net tris policijos ekipažus. Taip pat vieną kartą stabdė policija, tai teko rodyti vizitines korteles, o ir jaunoji patvirtino, kad tikrai švenčia mergvakarį.“

REKLAMA

Ekstremalus mergvakaris (nuotr.gocrazy.lt) (nuotr. Balsas.lt)Ekstremalus mergvakaris (nuotr.gocrazy.lt) (nuotr. Balsas.lt)

Paprašytas išsamiau apibūdinti patį grobimo scenarijų, pašnekovas išdavė kai kurias šios subtilios situacijos detales: „Grobiame šaudydami, prie klienčių mašinų sprogdiname dūminį užtaisą, o jaunajai ant galvos mauname maišą ir nešamės į savo mašiną. Merginos paprastai supranta, kad čia suplanuota atrakcija, bet nedidelė nerimo kibirkštėlė vis tiek sukirba viduje. O toliau organizuojame linksmą renginį, tad siūlome išties platų emocijų spektrą.“

REKLAMA

Renginio nereikia – maukitės kelnes ir rodykite, ką turite

Apie tai, ar yra buvę atvejų, kai nuo įsilinksminusių klienčių teko ginti darbuotojus, V. Aleksejūnas pasakojo: „Vieną kartą klientės dar prieš prasidedant renginiui sako: „Mums renginio nereikia, maukitės kelnes ir rodykite, ką turite“. Teko diplomatiškai atsisakyti. Po to gavom atsiliepimą, kad „kareiviai šaunūs, bet sekso nebuvo“.

Pašnekovo teigimu, prašymų pagrobti būsimą jaunikį sulaukiama nedaug: „Tokie pageidavimai nėra dažni. Tiesa, kartą, įvykdėm puikų pagrobimą. Jo draugai padėjo mums suorganizuoti viską taip, kad vaikinas net nežinojo, kad tą dieną rengiamas jo bernvakaris. Pagrobimas, buvo toks realus, kad pagrobtasis buvo pasiruošęs mokėti išpirką, kad tik paleistume. Aišku, po to viską suprato, kai pamatė savo visus draugus – jo „žodyne“ buvo daug jaustukų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot pašnekovo, dažniausiai bernvakariai vyksta mieste, vaikinai aprengiami kalinių uniformomis, o griežta pareigūnė su odiniu botagėliu prižiūri, kad vaikinai bernvakario metu elgtųsi labai padoriai.

Ekstremalus mergvakaris (nuotr.gocrazy.lt) (nuotr. Balsas.lt)Ekstremalus mergvakaris (nuotr.gocrazy.lt) (nuotr. Balsas.lt)

Pašnekovo teigimu, mergvakario metu reiktų skirti daug dėmesio jaunajai, taip pat reikėtų labai gerai pašėlioti, nes vestuvės – tai perėjimas į kitą etapą, kuriame dalį mergaitiškų linksmybių pakeis bendravimas šeimomis.

Aleksejūnas atviravo, kad tokiame darbe pasitaiko tikrai daug netikėtumų, tokių kaip jaunosios gelbėjimo operacija iš medžio ar, pavydžių, jaunikių skambučiai su klausimais, ar jų merginos elgėsi tinkamai.

REKLAMA

Prašo pavežioti bagažinėje

„Merginos dažniausiai pageidauja įvairių naujovių, striptizas ir valkiojimasis mieste – jau atsibodusios pramogos, paprastai tikimasi naujų idėjų. Striptizas jau laikomas banaliu dalyku, tad vyrai lieka su kelnėmis. Vakaro metu dirba profesionalūs vedėjai, kurie sugeba sukurti šventinę nuotaiką ir nuteikti linksmybėms. Dalį programos mes visuomet paliekame paslaptyje, kad būtų netikėtas pirmasis įspūdis“, – apie mergvakarius rengiančių merginų poreikius kalbėjo „Henparty.lt“ atstovas Dovydas.

REKLAMA

Pašnekovas atviravo, kad sulaukia ir netikėtų prašymų: „Būna, kai prašoma pagrobtą merginą įkišti į bagažinę ir dar ją pavežioti. Tokių prašymų tikrai neįgyvendiname, nes stengiamės maksimaliai užtikrinti žmonių saugumą renginių metu.“ Dovydas pasakojo, kad jei merginą viešoje grobia statybininkų komanda – tai paprastai praeiviams atrodo juokinga, bet jei grobia „policijos pareigūnai“ pasitaiko labai įvairių reakcijų.

„Pasitaiko, kad merginos sureaguoja labai jautriai, bet mūsų komandos darbuotojai žino, kaip elgtis tokiose situacijose ir šventė tikrai nėra sugadinama“, – sakė pašnekovas, paklaustas, ar nenutinka taip, kad grobiamosios į tokią atrakciją sureaguoja isteriškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jaunosios striptizas vakaro vedėjams

Į klausimą, ar yra tekę organizuoti mergvakarius vyresnio amžiaus moterims, pašnekovas atsakė teigiamai ir pridūrė, kad vyresnės moterys paprastai būna dar labiau atsipalaidavusios ir jas pralinksminti yra paprasčiau.

Paklaustas apie netikėtas aplinkybes renginių metu, pašnekovas prisiminė atvejį, kai jaunoji buvo pasišovusi sušokti striptizą renginio vedėjams.

Dovydo teigimu, merginos mergvakarius paprastai organizuoja prieš mėnesį, o vaikinai kartais paskambina iš vakaro ir tikisi, kad viską pavyks suorganizuoti: „Įdomu tai, kad jei moterimis grobiant paprastai prašoma elgtis labai švelniai, tai prašant pagrobti vaikiną pabrėžiama, kad galima ir net pageidautina grobiant prilupti.“

Tokių ekstremalių mergvakarių pramogų kainos taip pat priklauso nuo pageidavimo: 1–2 val. linksmybės su jaunąją pagrobusiais policininkais, gaisrininkais ar statybininkais kainuoja 10–300 litų, o už 3–4 valandas truksiančias linksmybes reiktų nusiteikti pakloti 400–800 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų