REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Christine Lagarde teigia, kad pasaulio ekonomika po truputį kapstosi iš duobės, tačiau atsigavimas tebėra labai silpnas, ypač Europoje, informuoja AP.

REKLAMA
REKLAMA

TVF vadovė mano, kad per didelis išsivysčiusių valstybių, tokių kaip JAV ir didesnių Europos šalių, išlaidų apkarpymas gali tik pabloginti, o ne pagerinti padėtį.

REKLAMA

„Neturėtume apgaudinėti savęs ir įtikėti apgaulingu saugumo jausmu. Atsigavimas tebėra labai silpnas. Europos finansų sistema tebėra įsitempusi. Skolos tebėra per didelės, tiek viešosios, tiek privačios. Visuomenę slegia didelis nedarbas. Augančios naftos kainos gali pridaryti daug žalos“, – konferencijos Vašingtone metu kalbėjo C. Lagarde.

Ji mano, kad JAV Federalinis atsargų bankas ir Europos centrinis bankas turi imtis drąsių žingsnių, kad „palaikytų stiprų ir stabilų augimą“.

REKLAMA
REKLAMA

C. Lagarde teigia, kad dauguma šalių turi per didelius deficitus ir joms „reikia laipsniškai mažinti skolas. Taip, kai kurios spaudimą patiriančios šalys neturi kitos išeities, kaip tik deficitą mažinti šiandien. Tačiau beatodairiškas pasaulinis šuolis prie taupymo gali turėti neigiamų padarinių. Tokios šalys kaip JAV, kurių skolinimosi kaina maža, neturėtų veikti skubotai“.

Euro zona recesijoje skendės iki pavasario

Euro zonos ekonomika, kuri recesijos gniaužtuose atsidūrė praėjusių metų pabaigoje, šių metų pavasarį turėtų nežymiai išaugti, remiantis oficialių Prancūzijos, Vokietijos ir Italijos institutų prognozėmis praneša AFP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trys statistikos agentūros, kurios kiekvieną ketvirtį pateikia bendrą euro zonos ekonomikos įvertinimą, patvirtino ankstesnę 0,2 proc. susitraukimo prognozę pirmam šių metų ketvirčiui. Per ketvirtąjį praėjusių metų ketvirtį euro zonos ekonomika susitraukė 0,3 proc.

Institutai prognozuoja, kad trečiąjį šių metų ketvirtį euro zonos ekonomika stagnuos, o per paskutinį ketvirtį išaugs 0,1 proc.

„Aktyvumas lėtai didės, tačiau augimas išliks silpnas“, – teigiama agentūrų ataskaitoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų