REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos bendrovė „Callcredit Information Group“, nusprendusi plėsti savo veiklą, rimtai svarstė, kurioje Europos valstybėje įsteigti naują padalinį. Žvilgsniams nukrypus į Lietuvą, susidomėta Kaunu.

REKLAMA
REKLAMA

Kaune britai artimiausiais metais žada investuoti apie 61 mln. litų, primena ELTA.

Apie tai antradienį Kauno miesto savivaldybėje bendrovės vykdomasis direktorius Adrianas Mitri kalbėjo susitikime su miesto meru Andriumi Kupčinsku.

REKLAMA

„Pasirinkome Kauną, nes čia yra viena geriausių pasaulyje informacinių technologijų infrastruktūra, dirba kūrybingi, kvalifikuoti, aukštos kompetencijos specialistai“, - teigė A. Mitri.

Investuoti 60,7 mln. litų planuojanti „Callcredit Information Group“ Kaune įsteigs informacinių technologijų (IT) centrą. Už poros mėnesių centras bus įkurtas Kauno miesto savivaldybės, valstybės ir Europos Sąjungos lėšomis pastatytos ir koncesininko administruojamos „Žalgirio“ arenos ketvirtame aukšte. Jis užims maždaug 2 tūkst. kvadratinių metrų plotą.

REKLAMA
REKLAMA

„Miestui ekonomiškai naudinga, kai jame savo padalinius įkuria garsios tarptautinės kompanijos. Džiugu, kad jūsų bendrovė veiklos vystymui pasirinko būtent Kauną. Tikiuosi, kad tai taps užkrečiamu pavyzdžiu ir Kaune nuspręs investuoti ir kitos užsienio bendrovės“, - susitikimo metu kalbėjo miesto vadovas A. Kupčinskas.

Jis svečiui priminė, jog Kaunas yra universitetų miestas, o šalia Kauno yra įsikūrusi Laisvoji ekonomikos zona, kurioje veikia pirmoji centrinėje Rytų Europoje „Ryanair“ bazė, netrukus savo veiklą pradės ir lėktuvų techninės priežiūros bazė bei dar kelios stambios verslo kompanijos.

Meras investuotojus patikino, jog miesto savivaldybė visada pasirengusi bendradarbiauti įvairiausiose srityse. „Kaunas - atviras miestas“, - atsisveikindamas su svečiu pabrėžė A. Kupčinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų