REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinija užėmė antrą vietą pagal perkamo aukso kiekius. 2011 metais šalis įsigijo 770 tonų tauriojo metalo, nusileisdama vien Indijai (993 t), rašo „Telegraph“. Pasaulio aukso tarybos ekspertų nuomone, jau šiais metais Kinija gali tapti didžiausia aukso vartotoja pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak ekspertų, šalyje auga ne tik aukso papuošalų paklausa, bet didėja ir investicijos į taurųjį metalą. Tai ypač aktualu Kinijoje, kurios nekilnojamojo turto sektorius gana silpnas, pastebi ekspertai.

REKLAMA

Augančią aukso paklausą Azijos šalyse analitikai pastebėjo dar 2011 m. viduryje. Pasak ekspertų, Kinijos investuotojai pradėjo supirkinėti auksą mėgindami apsaugoti savo aktyvus nuo augančios infliacijos.

Pasaulinė aukso paklausa praėjusiais metais siekė 4 tūkst. 67 tonas. Aukso dalis, superkama centrinių bankų, per metus išaugo nuo 77 iki 440 tonų.

Europoje pagrindinės aukso pirkėjos buvo Šveicarija ir Vokietija. Ekspertai sieja žmonių susidomėjimą tauriuoju metalu, kaip patikima investicija, su užsitęsusia euro zonos skolų krize.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Kam kinams auksas?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų