REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Investuotojų pasitikėjimas Europa sustiprės, jeigu Europos finansinio stabilumo fondas (EFSF) ir Europos stabilumo mechanizmas (EMS) nuspręs susivienyti į bendrą Europos struktūrą, pareiškė Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Christine Lagarde.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu abu šie fondai galėtų sudaryti „bendrą Europos taupyklę“, tai taptų galingu signalu, sustiprinančiu investuotojų pasitikėjimą Europa“, - pažymėjo TVF vadovė.

REKLAMA

Šiuo metu EFSF, įsteigtas kaip laikinasis stabilizavimo fondas 2010 metais, disponuoja 250 mlrd. eurų. Europos ekonomistų sumanymu, EMS, dėl kurio steigimo sausio pabaigoje planuojama pasirašyti oficialią sutartį, visiškai pakeis EFSF, tapdamas nuolatine struktūra. EMS turėtų disponuoti 500 mlrd. eurų.

Taigi, jeigu fondai susijungtų, bendros Europos stabilizavimo fondo turimos lėšos gali išaugti iki 750 mlrd. eurų. Kartu Ch. Lagarde pabrėžė, kad ši priemonė gali būti ne vienintelė ir kad gali prireikti papildomų iniciatyvų.

„Mums reikalingos ir bendros taisyklės, būtina tam tikra kolektyvinė valia“, - pridūrė ji. TVF vadovė dar kartą pabrėžė, kad Europa turėtų kuo skubiau parengti „priešgaisrinių pertvarų“ sistemą, kad būtų užkirstas kelias euro zonos krizės plitimui iš Graikijos į tokias šalis, kaip Ispanija ar Italija. Jeigu teisingas sprendimas bus surastas per artimiausias savaites, tai šių, 2012-ųjų, metų pabaiga bus geresnė nei jų pradžia, patikino Ch. Lagarde.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų