REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Snoro“ bankroto administratorius jau pradėjo buvusio banko „Snoras“ mažmeninės bankininkystės platformos, „Snoro lizingo“ bei investicijų ir turto valdymo bendrovės „Finasta“ galimo pardavimo procesą.

REKLAMA
REKLAMA

Bankroto administratoriaus komanda susisiekė su daugiau nei 80 investuotojų, pradedant vietiniais, regioniniais, baigiant pasaulinio lygio bankais bei privataus kapitalo investuotojais, ir tęsia diskusijas su potencialiais pirkėjais.

REKLAMA

Šiuo metu inicijuotas antrinės įmonės „Finasta“ ir buvusios banko „Snoras“ mažmeninės bankininkystės platformos galimo pardavimo procesas. Pastarajai priklauso „Snoro lizingas“ ir klientų aptarnavimo tinklas visoje šalyje, įskaitant banko skyrius, bankomatus, programinę įrangą, įrenginius, sutartis ir žmogiškąjį kapitalą.

Investuotojams siūloma įsigyti banko „Snoras“ mažmeninės bankininkystės platformos dalis. Iki bankroto tai buvo didžiausias mažmeninių finansinių paslaugų tinklas Lietuvoje, kuriam priklausė per 250 klientų aptarnavimo padalinių. Bendra klientų indėlių suma siekė maždaug 6 mlrd. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Antrinė įmonė „Snoro lizingas“ funkcionuoja normaliai, pagrindinės įmonės bankrotas tiesiogiai jos nepaveikė. Lietuvoje „Snoro lizingas“ yra viena iš didžiausių vartojimo finansavimo paslaugų teikėjų.

Antrinių įmonių grupė „Finasta“ užsiima turto valdymo, rinkų bei korporatyvinės bankininkystės veikla ir yra viena pagrindinių turto valdymo rinkos dalyvių tiek Lietuvoje, tiek Latvijoje. Bendrovė funkcionuoja normaliai, pagrindinės įmonės bankrotas tiesiogiai jos nepaveikė. „Finasta“ gali būti lengvai ir greitai atskirta, tai atlikti padės ir esama jos valdyba.

Abiejų šių įmonių galimo pardavimo procesas jau prasidėjo. Neįpareigojantys pasiūlymai priimami iki sausio 29 d. Pirmąją vasario savaitę pasirodys potencialių pirkėjų sąrašas, o paskui bus galima susipažinti su duomenimis apie įmonę ir jos valdymą. Tikimasi, kad neįpareigojantys pasiūlymai dėl pardavimo bus pasirašyti jau kovo mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų