REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bulgarijos opozicinis politinis susivienijimas „Demokratinių jėgų sąjunga“ penktadienį pareiškė, kad šaliai nereikia naujų branduolinių jėgainių. Pasak opozicijos, svarbiau susitelkti į veiksmingą energijos panaudojimą, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Bulgarijos naujienų agentūra išplatino opozicinio susivienijimo pareiškimą, kad 2011 m. Bulgarija eksportavo rekordinį kiekį elektros, nors šalyje esantys reaktoriai dirbo mažiau nei puse savo pajėgumo.

REKLAMA

Bulgarijos ekonomikos, energijos ir turizmo ministras Traiko Traikovas sakė, kad greitai gali prasidėti septintojo reaktoriaus statyba Kozlodujaus branduolinėje jėgainėje. Pasak jo, statyti naują reaktorių vienintelėje šalies branduolinėje jėgainėje „protingiau, pigiau ir logiškiau“, nei statyti naują jėgainę Belenėje.

Šalies opozicija teigia, kad šiuo metu neprotinga rinktis nė vieno iš dviejų variantų. Anot „Demokratinių jėgų sąjungos“, vyriausybė pirmiausia turėtų įgyvendinti energijos modernizavimo programą. Opozicija tvirtina, kad Bulgarijai naujų reaktorių nereikės bent iki 2025 m., kai, „tikimės, atsiras naujų ir visiškai saugių reaktorių“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų