REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmą kartą per penkerius metus Didžioji Britanija patenka į dešimties mažiausiomis prekių kainomis pasižyminčių šalių sąrašą. Kaip skelbia „PriceRunner.co.uk“, D. Britanija aplenkė Vokietiją, Portugaliją, Airiją ir Ispaniją bei atsidūrė šeštoje sąrašo vietoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesą sakant, kai kurių prekių kainos D. Britanijoje yra mažesnės nei bet kurioje kitoje Europos valstybėje. D. Britanijoje „Coke“ skardinę galima įsigyti tik už 59 pensus, kai Norvegijoje tokia skardinė kainuotų 3,99 svarus sterlingų. D. Britanijoje yra pigiausios parfumerijos ir kosmetikos prekės visoje Europoje. Pavyzdžiui, „Lancome Hypnose“ blakstienų tušas šalyje kainuoja 20,5 svarus sterlingų, o Maskvoje – 31,2 svarus sterlingų. Daugelis laisvalaikio prekių, tokių kaip žaislai, knygos, DVD diskai ar planšetiniai kompiuteriai, D. Britanijoje kainuoja taip pat pigiau nei didžiojoje daugumoje Europos valstybių.

REKLAMA

Tarptautiniame kainų palyginimo tyrime buvo tiriamos 33 pasaulio valstybių prekių ir paslaugų kainos. Buvo lyginamos kasdienių maisto produktų, populiarių buitinės technikos ir elektronikos prietaisų kainos, taip pat benzino ir viešojo transporto bilietų įkainiai. Tyrimo duomenimis, tarp analizuotų valstybių pigiausiomis šalimis galima laikyti Indiją, Tailandą ir Lenkiją, o brangiausiomis – Norvegiją, Švediją ir Braziliją.

REKLAMA
REKLAMA

Suviliojimo išlaidos

Romantiškas laisvalaikio praleidimas skirtinguose pasaulio kraštuose gali pareikalauti nevienodų investicijų. Kai kuriose šalyse teks išleisti pakankamai nemažai pinigų, jog pasirengtumėte pasimatymui, nusipirktumėte kelis gėrimus ir apsilankytumėte kino teatre. Toks pasimatymas Osle kainuotų 71,4 svarus sterlingų, Sidnėjuje – 63,7, o Helsinkyje – 60,5. Šiuo atžvilgiu tai yra brangiausi pasaulio miestai. Kita vertus, pigiausiai toks pasimatymas atsieitų Bankoke (35,8 svarai sterlingų), San Franciske (36,5) ar Niujorke (37,6).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O kaip tuomet, kai romantiški santykiai pradeda įgauti pagreitį? Puiku, jeigu gyvenate Indijoje, mat Mumbajuje dešimties prezervatyvų pakelis kainuoja mažiausiai – 1,5 svarus sterlingų. Kiek daugiau saugiam seksui išleistumėte San Paule (2,8) ir Bankoke (4,6). Tuo tarpu Vokietijoje dešimties prezervatyvų pakelis kainuoja net 12,5 svarus sterlingų, tad Vokietija šiuo atžvilgiu yra pati brangiausia sudaryto sąrašo valstybė.

Kur pigiausia gyventi mados gerbėjams?

Prabangių mados prekinių ženklų mylėtojams geriausia būtų apsipirkinėti Dubajuje. Čia naujausios kolekcijos „Louis Vuitton Monogram Artsy“ rankinės kainuoja 963 svarus sterlingų, tai yra 540 svarais sterlingų pigiau nei San Paule. Madingi „Ray Ban Aviator Titanium“ akiniai nuo saulės Mumbajuje kainuoja tik 118,1 svarus sterlingų, tuo tarpu Varšuvoje – 150,9, o D. Britanijoje – 188. Be to, sportiniai bateliai „Adidas Stan Smith“ Mumbajuje kainuoja vos 32,5 svarus sterlingų, tai yra daugiau nei dvigubai mažiau nei Reikjavike (78,4).

REKLAMA

Eiti į kiną ar likti namuose?

Galima iškart apibendrinti, kad visuose pasaulio kraštuose keliavimas į kino teatrą (įskaičiuojant ir galimas išlaidas už benziną) yra pigiau nei Blu-ray DVD disko pirkimas. Mažiausiai kelionei į kino teatrą (išnaudojant vieną litrą benzino) bei bilietui į filmą išleistumėte Bankoke (3,7 svarai sterlingų) ir Mumbajuje (3,8), o daugiausiai – Tokijuje (13) bei Helsinkyje (12,2). Filmo „Thor“ Blu-ray DVD diskas Tokijuje kainuoja net 28,2 svarus sterlingų, o Dubajuje – 27,1. Kur kas pigiau jį galėtumėte įsigyti Mumbajuje (9.1) ir Maskvoje (10.4).

REKLAMA

Elektroninės technikos mylėtojoms prireiktų nemažai pakeliauti

Nors britų ir amerikiečių vartotojai jau ir taip yra apsirūpinę įmantriausiais elektroniniais prietaisais ir be paliovos stoviniuoja eilėse prie nuolaidas siūlančių „Apple“ ar „Nintendo“ parduotuvių, bet jei jie norėtų tas pačias elektroninės technikos prekes įsigyti už dar patrauklesnę kainą, turėtų keliauti į Tolimuosius Rytus. Naujausias „Apple MacBook Air“ Tokijuje kainuoja 747,8 svarus sterlingų, tuo tarpu D. Britanijoje – 1099 svarus sterlingų. „iPad 2“ Bankoke kainuoja tik 344,7 svarus sterlingų, taigi žymiai mažiau nei D. Britanijoje (479). Be to, Tokijuje „Apple iPhone 4S“ atsieitų tik 311 svarus sterlingų, o britų vartotojai už jį turi pakloti kur kas didesnę sumą – 508,6 svarus sterlingų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų