REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis daugiau europiečių savo sutaupytus eurus siekia investuoti į, jų nuomone, saugesnes sritis, baimindamiesi, kad bendroji valiuta neatlaikys euro zonos krizės.

REKLAMA
REKLAMA

Neįvardintas pasaulinei grupei priklausantis investicijų brokeris, dirbantis bent su 5 mln. JAV dolerių dydžio investicijomis, sako, kad vis daugiau jo klientų siekia atsikratyti euro. Šią tendenciją jis apibūdino kaip esančią „tarp srovės ir potvynio“, praneša „EUobserver“.

REKLAMA

Banko „Citigroup“ privačios bankininkystės vadovas Richardas Cooksonas, kuris aptarnauja daugiau nei 25 mln. JAV dolerių investicijas, „Reuters“ naujienų agentūrai taip pat patvirtino, kad kai kurie klientai pasitraukia nuo investavimo į eurą.

Euro zonai nepriklausančioje Jungtinėje Karalystėje Londono nekilnojamojo turto agentai sako jaučiantys padidėjusį euro turėtojų susidomėjimą brangiu nekilnojamuoju turtu.

Anot Belgijos „Dexia“ banko atstovo, pastebimas tam tikras terminuotų indėlių Norvegijos kronomis didėjimas.

REKLAMA
REKLAMA

Šią tendenciją patvirtino ir portugalų finansinių naujienų dienraštis „O Diario Economico“. Pasak jo, pastarosiomis savaitėmis daug portugalų atsidarė taupomąsias sąskaitas užsienio valiutomis.

„Žymiai daugiau atidaroma sąskaitų užsienio valiutomis, ypač JAV doleriais, Švedijos ir Norvegijos kronomis ir šveicarų frankais. Šis reiškinys apima bent du pastaruosius mėnesius“, - teigė vienas prekybos internetu brokeris.

Portugalijos dienraštis taip pat pažymi, kad šalies gyventojai atidaro vis daugiau sąskaitų užsienyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aukso kaina praėjusią savaitę padidėjo beveik 4 procentais - daugiausia per pastarąjį mėnesį, o per metus auksas pabrango beveik dukart.

„Bank of America“ pasaulio valiutų kurso skyriaus vadovas Davidas Woo praėjusį penktadienį investuotojams patarė pirkti auksą, o ne eurą. Pasak jo, Europos centrinis bankas supirkinės daugiau vyriausybių skolų ir todėl į apyvartą išleis daugiau eurų, todėl verta pirkti auksą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų