REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų rugsėjo mėnesį startavęs didžiausias Centrinės ir Rytų Europos regione verslo akseleratorius „StartupHighway“ šiandien pristatė programoje dalyvaujančias jaunų verslininkų komandas ir jų idėjas. Pradedančių verslų vystymo programos sumanytojai planuoja iki gruodžio vidurio į pasaulį išleisti 5 naujus pažangiomis technologijomis pagrįstus verslus, į kuriuos jau investuota iki 50 000 Lt.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigė verslo akseleravimo programos bendraįkūrėjas ir vadovas Rokas Tamošiūnas, nors dalyvauti programoje norą išreiškė daugiau kaip du šimtai pareiškėjų, investuotojai ir vadovai savo nuožiūra atrinko stipriausias ir perspektyviausias verslo idėjas.

REKLAMA

„Šiandien esame įpusėję programą – su pradedančių verslų komandomis dirbo daugiau nei 60 patyrusių verslininkų, kurie padėjo jiems išgryninti savo verslo idėją. Dabar esame antrame programos etape, kuriame komandoms dalyvauja specialiuose mokymuose, o ekspertai padeda jiems formuoti savo produktą arba paslaugą. Šiuo metu programoje dalyvauja 5 pradedančių verslų komandos: dvi iš Lietuvos, dvi iš Latvijos bei viena iš Estijos. Visų jų verslo idėjos yra pagrįstos IT panaudojimu. Tarp naujų verslų yra paslaugų skirtų tiek verslo, tiek paprastiems vartotojams“, - sakė R. Tamošiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Verslo akseleravimo programai talkinančio banko „Finasta“ direktoriaus pavaduotojas ir valdybos narys Aurimas Martišauskas sakė, kad investavimas į pradedančius verslus susilaukia vis daugiau dėmesio ne tik pasaulyje, bet ir Lietuvoje.

„Pradedantys verslai Lietuvoje iš tiesų susilaukia vis didesnio investicinės bankininkystės dėmesio. Versliai ir patraukliai išvysčius idėją bei suformavus produktą ar paslaugą, galima nesunkiai surasti norinčių investuoti į pradedantį verslą. Džiugiu, kad Lietuvoje galiausiai kristalizuojasi tokios programos. Štai neseniai vienas įtakingiausių pasaulyje tinklaraščių „TheNextWeb.com“ atkreipė dėmesį ir publikuotame straipsnyje teigė, kad Lietuvos patrauklumas ir investuotojams, ir verslininkams auga. O to rodikliu įvardino būtent pradedančių verslų vystymo programų pagausėjimą. Taigi, galima teigti, kad tiek verslo akseleravimo programos, tiek pradedantys verslai turi rimtą perspektyvą“, - teigė A. Martišauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viena iš „StartupHighway“ programoje dalyvaujančių komandų visai neseniai paleido savo paslaugą išbandymui. Dviejų latvių įkurta kompanija „Sellfy“ sukūrė naują skaitmeninės produkcijos pardavimų platformą www.sellfy.com, kuri pasižymi paprastu ir patogiu naudojimu, nuolaidų taikymo sistema bei reklamavimo funkcionalumu, leidžiančiu savo sukurtą skaitmeninę produkciją asmeniškai viešinti socialiniuose tinkluose.

„StartupHighway“ - Vidurio ir Rytų Europos regione didžiausia naujų verslų skatinimo programa, paremta mentorių konsultacijomis bei finansine pagalba pradedantiems verslą. Programos tikslas - intensyviai išvystyti verslą nuo idėjos iki pirmųjų pajamų ir pasiūlyti tolimesnės plėtros pagalbą. Programos investuotojų indėlis į jaunas įmones turėtų neviršyti 50 000 Lt, o už ją numatoma prašyti iki 10 proc. akcijų steigiamuose projektuose.

TAIP PAT SKAITYKITE:

„The Startup Kitchen“ mokys jaunimą verslo paslapčių

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų