REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Š. m. spalio mėnesį  Niujorko biržoje vykusiuose geriausių globalių darboviečių apdovanojimuose nuskambėjo ir „Mars, Incorporated“ pavadinimas. Geriausių darboviečių sąrašą sudarė JAV tyrimų, konsultacijų ir mokymų institutas „Great place to work“, bendradarbiaudamas su vienu įtakingiausiu verslo žurnalu „Fortune“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų globalų verslą skirtingose šalyse tampriai jungia penkių „Mars“ principų kultūra. Nors mes dirbame 71 pasaulio šalyje, kalbame skirtingomis kalbomis ir turime skirtingas nuomones, mūsų darbo kultūra kiekviename pasaulio krašte išlieka tokia pati, suteikianti 65 tūkstančiams darbuotojų galimybę dirbti darbą, kuris kasdien įgauną vis didesnę reikšmę bendrovei ir visuomenei“, - sakė „Mars, Incorporated“ direktorius Paul S. Michaelsas.

REKLAMA

Geriausių globalių darboviečių sąrašai buvo sudaromi pagal bendrovių darbuotojų vertinimus remiantis penkiais kriterijais – patikimumo, teisingumo (nešališkumo), pagarbos, didžiavimosi pasitenkinimo ir draugiškumo.

„Mars“ bendrovė buvo papildomai įvertinta už unikalią darbo aplinką ir darbuotojų kultūros puoselėjimą – atvirų durų politiką, bendravimą be barjerų, įsitraukimo programos plėtojimą ir įgyvendinimą, ombudsmenų programą.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat „Mars, Incorporated“ buvo pripažinta už aukštą moterų esančių vadovaujančiose pozicijose skaičių (27 proc.) ir mažą darbuotojų kaitą (8 proc.) globaliu mastu. Lietuvoje bendrovės dukterinei įmonei „Mars Lietuva“ vadovauja Aušra Žemaitienė, 2008 metais perėmusi bendrovės vairą iš karjerą „Mars“ padalinyje JAV tęsiančios Audronės Matevičienės.

„Mars Lietuva“ darbuotojų rotacija šiais metais iki rugsėjo mėnesio buvo tik 4,8 proc., vyrų ir moterų santykis buvo atitinkamai 53:47. Iki rugsėjo mėnesio pabaigos įmonėje dirbo 808 darbuotojai, iš kurių 534 dirbo ilgiau nei penkerius metus, 199 daugiau kaip dešimt ir 6 daugiau kaip 15 metų. „Mars, Incorporated“ darbuotojų amžiaus vidurkis – 38 metai, „Mars Lietuva“ – 35.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų