REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Investicijų veteranas Jimas Rogersas mano, kad finansinė parama bankams neišspręs skolų krizės ir euro zonos vadovai turėtų leisti su sunkumais susiduriantiems bankams žlugti.

REKLAMA
REKLAMA

Televizijai CNBC J. Rogersas sakė, kad tikisi, jog Europos centrinis bankas (ECB) seks JAV Federalinio rezervų banko pėdomis ir imsis kiekybinio palengvinimo politikos.

REKLAMA

„Tai, ką jie daro Europoje, yra bandymas išspręsti vienadienes problemas, o ne išspręsti sisteminius trūkumus, – mano investuotojas. – Finansinės paramos skyrimas dar vienam bankui nėra problemos sprendimas, mes turime leisti bankams bankrutuoti.“

Anot jo, gali būti imtasi priemonių, kad apsaugoti akcininkus, tačiau obligacijų savininkai turėtų pakelti krizės naštą.

„Taip, galima atlikinėti bankų testus. Galima sukviesti juos visus į vieną kambarį ir pasakyti, kad vieni bankai žlugs, o kiti išgyvens ir mes jiems padėsime užtikrinti, kad visų bankų čekiai bei indėliai yra saugūs. Taip, padėkime akcijų turėtojams, tačiau kodėl turime suteikti finansinę paramą obligacijų turėtojams? Leiskime jiems žlugti“, – kalbėjo J. Rogersas.

REKLAMA
REKLAMA

Žaliavinės naftos ir aukso kainoms praeitą savaitę pakilus daugiau kaip 2 proc., J. Rogersas vis dar yra įsitikinęs, kad prekių rinka šiandieninės ekonomikos sąlygomis yra geriausia vieta investuotojams.

„Aš turiu įsigijęs prekių. Aš vis dar manau, kad tai yra geriausia vieta investuoti. Jei reikalai ir toliau kryps neigiama linkme, jie išspausdins dar daugiau pinigų, tai viskas, ką B. Bernanke moka daryti“, – teigė J. Rogersas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų