REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kazlų Rūdoje penktadienį pradėjęs veikti virvių parkas sulaukė gyventojų antplūdžio. Vos perkirpus juostelę, žmonės skubėjo išbandyti kliūčų ruožus. Keturi instruktoriai vos spėjo suktis. Prie jų nusidriekusi eilė nė kiek nemažėjo, o vakarop tik ilgėjo.

REKLAMA
REKLAMA

“Eilėje laukiau tris valandas. Nuo penktos iki aštuntos vakaro. Jau pradeda temti, noriu išbandyti nors keletą trasų", – paskubomis tvirtindama diržus prie liemens sakė trylikametė Deimantė.

REKLAMA

Kazlų Rūdos virvių parke įrengtos iš viso keturios trasos. Viena vaikams ir trys suaugusiems. Jos pažymėtos skirtingomis spalvomis. Žalia – apšilimui, mėlyna – vidutinio sudėtingumo ir ekstremalams skirtas raudonasis kliūčių ruožas, turintis ir pačios pavojingiausios – juodosos trasos fragmentą. Virvių parke iš viso 59 rungtys.

Pereiti visą kliūčių ruožą trunka daugiau kaip valandą. Visas trasas nuo pradžios iki galo įveikė tik nedaugelis. Daugiausia tam ryžosi jauni žmonės. Iš vyresniųjų tai pavyko tiesiai ant kostiumo diržus prisitvirtinusiam Kazlų Rūdos tarybos nariui Algirdui Ališauskui, praktikuojančiam alpinizmą.

REKLAMA
REKLAMA

Labiausiai trasų laukė vaikai, visą vasarą nekantrai stebėję virvių parko statybos darbus.

“Smagu, bet baisu. Paskutinė trasa sunkoka", – lipdama kopėčiomis žemyn sakė keturiolikmetė Gerda.

“Ateisiu dažniau. Gera mankšta", – įspūdžiais dalinosi dvylikametis  Ramūnas.

“Vienas pakibo, vos nukrapštė. Įdomu buvo žiūrėti", – šypsojosi į parko atidarymo iškilmes atėjusi septyniasdešimtmetė Zofija.

Pasmalsauti užsukusi pagyvenusi Birutės ir Albino Zdanauskų pora sakė būtinai ateisiantys išbandyti nuotykius parke kitą dieną, kai bus mažiau žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kazlų Rūdos virvių parkas  – pirmasis toks parkas Suvalkijoje ir kol kas vienintelis šalyje, įrengtas ne už privačias, o už Europos Sąjungos ir savivaldybės lėšas. Parkas kainavo apie 357 tūkstančius litų, Kazlų Rūdos savivaldybės dalis – 54 tūkstančiai litų. Dydžiu jis nedaug nusileidžia kitiems Lietuvoje esantiems nuotykių parkams.

Kazlų Rūdos meras Vytautas Kanevičius tikisi, jog ši aktyvaus poilsio zona taps visos savivaldybės turizmo traukos centru. Ateityje čia ketinama įrengti pėsčiųjų, dviračių takus, slidinėjimo trasas, kavinę, vaikų žaidimo aikštelę.

Naujo parko atidarymas (nuotr. SCANPIX)Naujo parko atidarymas (nuotr. SCANPIX)

Naujo parko atidarymas (nuotr. Organizatorių)Naujo parko atidarymas (nuotr. Organizatorių)

Naujo parko atidarymas (nuotr. Organizatorių)Naujo parko atidarymas (nuotr. Organizatorių)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų