REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjo beveik pusmetis po iškilmingo Pietų Korėjos bendrovės „LK Green Energy“ gamyklos Tauragėje atidarymo, tačiau žadėtosios lempų gamybos išsinuomotose patalpose investuotojai taip ir nepradėjo. Bendrovės vadovybei prisiskambinti neįmanoma, o savivaldybės Tarybos Investicijų ir plėtros komiteto pirmininkas Gediminas Maškauskas prabyla, kad korėjiečiai šiandien turi svarbesnių planų nei gamykla Tauragėje – esą vykdo atstatymo darbus Japonijos Fukušimos atominėje elektrinėje.

REKLAMA
REKLAMA

Direktorė nepasiekiama

Susisiekti su UAB „LK Green Energy“ vadove Diana Gobere „Tauragės žinioms“ nepavyko – į telefono skambučius ji neatsiliepia. Tik internete galima rasti skurdžios informacijos apie iškilmingą šios bendrovės gamyklos atidarymą Tauragėje. Apie planuojamą ar vykstančią gamybą nė neužsimenama.

REKLAMA

Tikina, kad nedingo

Tauragės rajono savivaldybės tarybos Investicijų ir plėtros komiteto pirmininkas G. Maškauskas, vienas aktyviausių iniciatorių į Tauragę atvesti Pietų Korėjos verslininkus, „Tauragės žinioms“ patvirtino, kad gamybos „LK Green Energy“ Tauragėje vis dar nevykdo. Esą korėjiečiai vis atvyksta į Tauragę, yra čia nupirkę tris butus, kur apsistoja. Tačiau šiandien jų planai dar neaiškūs.

– Gamyba nevyksta. Jie atostogauja, tačiau yra su korėjiečiais susijusių įdomesnių dalykų, – G. Maškauskas atskleidė, kad, jo žiniomis, „LK Green Energy“ gali būti susijusi su Japonijos Fukušimos atomine elektrine.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak G. Maškausko, „LK Green Energy“ sąsajos su Fukušima nepatvirtintos oficialiai, tai esą gandai.

– Aš irgi norėčiau, kad jie kuo greičiau gamybą pradėtų. Patikinu, korėjiečiai niekur nedingo, – „Tauragės žinioms“ sakė G. Maškauskas.

Politiko teigimu, „LK Green Energy“ jau suformavo gamyklos kolektyvą, esą darbo sutartys dar nepasirašytos, maždaug su 40-čia darbuotojų susitarta žodžiu.

Sužinojo, kad direktorė atsistatydino

Prieš keletą savaičių Tauragės verslo informacinio centro vairą iš buvusios vadovės Lauros Stirbienės perėmęs Aivaras Betingis sako susisiekęs su vienu „LK Green Energy“ vadovų Kaune.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Jis man sakė, kad bendrovės vadovė Diana Goberė pas juos nebedirba. Daugiau jokios informacijos nepavyko sužinoti. Aš tų žmonių nepažįstu, nesu jų akyse matęs, be to, jie nelabai nori apie savo verslą kalbėti, – „Tauragės žinioms“ sakė A. Betingis.

Kad Tauragėje investuoti ketinanti ir daugybę gražių ateities planų pažėrusi „LK Green Energy“ liko be vadovo, tikina girdėjęs ir savivaldybės administracijos direktorius Algirdas Mosėjus. Tačiau sutartis dėl savivaldybės žemės sklypo Tauragės dvare perleidimo korėjiečiams pasirašęs A. Mosėjus sako daugiau nieko apie šios bendrovės veiklą ir artimiausius planus nežinąs.

REKLAMA

– Dokumentai žemės sklypui parengti Tauragės dvare rengiami, mes prašėme šios bendrovės patikslinti duomenis apie planuojamą veiklą. Tačiau ar savivaldybės administracija sulaukė atsakymo, kol kas negaliu pasakyti, – „Tauragės žinioms“ sakė A. Mosėjus.

Savivaldybės administracija šiai Pietų Korėjos bendrovei Tauragės dvare sklypą parengti įsipareigojo už 100 tūkstančių litų.

Atsitraukė dar vieni investuotojai

Pasak Verslo informacinio centro vadovo A. Betingio, Tauragę paliko dar vieni paslaptingi investuotojai. Prieš keletą mėnesių, Tauragės verslo informaciniam centrui dar vadovaujant Laurai Stirbienei, pranešta, kad Tauragėje žemės sklypo naujos gamyklos statybai ieško investuotojai iš užsienio. Kokios šalies šie verslo atstovai, taip ir neatskleista, L. Stirbienės teigimu, sklypo Tauragės apylinkėse ieškojo net ne europiečiai.

Aivaro Betingio teigimu, pasidairę Tauragėje šie investuotojai atsitraukė – pasirinko kitą Lietuvos miestą, kiek anksčiau kalbėta, investuoti šie užsieniečiai ketino Šilalėje.

Ramunė Ramanauskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų