REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jauniems ir idėjų nestingantiems Lietuvos verslininkams pagalbos ranką tiesia dar vienas projektas. Skambiu pavadinimu „StartupHighway“ verslo akseleratoriumi pavadinta programa startuos rugsėjo 15 dieną ir apims mentorių konsultacijas bei pirmąją finansinę pagalbą apie nuosavą verslą mąstantiems žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA

Ieškos nugalėtojų mentaliteto komandų

Į projektą, kuris truks 3 mėnesius, paraiškas gali pateikti visi norintys ne tik Lietuvos, bet ir Rytų bei Centrinės Europos jaunieji verslininkai, kurie jau turi verslo planą ir yra susibūrę į 2-4 asmenų komandą. Projektą globojantys investuotojai žada kiekvienai komandai suteikti iki 14 tūkst. eurų pirmąją investiciją, o už įkurtą naują verslą sau pasiimti 10 proc. jo akcijų.

REKLAMA

Kaip teigė „StartupHighway“ bendraįkūrėjas ir vadovas Rokas Tamošiūnas, pradedančių verslų vystymo programoje dalyvausiančias komandas konsultuos daugiau nei 70 europinio lygio sėkmingų verslininkų, o kaip rodo kitų užsienio šalių patirtis, konsultacijoms bus atrinkta apie 7-10 komandų.

Pasak R. Tamošiūno, priklausomai nuo paraiškų kiekio, jų galės būti ir daugiau, tačiau šis apytikslis skaičius yra praktikoje jau pasitvirtinęs ir rodantis, kad su tiek komandų galima dirbti efektyviai, kiekvienam skiriant vienodai dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA

„Svarbiausia mums stiprūs žmonės ir stipri komanda. Labiausiai patikėsime tais projektais, kurie jau turi komandą, kurie turi ambicijų, nugalėtojų mentalitetą. Kalbant apie pačią verslo idėją, mes ieškome verslų, kurie būtų kaip galima labiau įgalūs augti, t.y. verslų, kurie galėtų kaip įmanoma greičiau išeiti į kelias rinkas ir galbūt net konkuruoti pasaulinėje rinkoje, sparčiai augti, kelis kartus kasmet. Tokie verslai, matyt, labiausiai galimi interneto ir mobiliųjų technologijų srityse, tačiau mes esame atviri visoms paslaugoms, visokiems pasiūlymams, tol kol jie turi planą ir ambicijas sparčiai augti ir tapti tarptautiniais verslais“, - pagrindinius paraiškų kriterijus įvardijo R. Tamošiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praktiškai tarp Berlyno ir Maskvos tokių projektų nėra daug arba apskritai identiškos koncepcijos beveik nėra,  surengtuose spaudos pusryčiuose tikino vienas projekto įkūrėjų R. Tamošiūnas. Jis pabrėžė, kad panašios verslo „greitkelių“ programos pradėtos taikyti JAV prieš maždaug penkerius metus, o jų statistika buvusi  įspūdinga – daugiau kaip 90 proc. verslų, kurie baigė „verslo greitkelius“ toliau sėkmingai tęsia verslą. Europoje tokių programų veikia mažiau, jos kol kas yra pavienės, tačiau projekto sumanytojai tikisi panašios sėkmės sulaukti ir Rytų bei Centrinės Europos regione.

REKLAMA

Nekonkuruos, o dirbs išvien

Projekto įgyvendintojai skelbia, kad ši naujoji programa nuo iki šiol jauniesiems verslininkams taip pat orientuoto „Inovatyvaus verslo idėjų turnyro“ skirsis tuo, kad verslininkams bus padedama ne tik verslo plano kūrime, bet ir naujų produktų/paslaugų parengime rinkai bei pristatymui investuotojams ir visuomenei. Todėl, programos sumanytojai teigė, kad su šia programa bus ne konkurentai, o bendradarbiai – labai gali būti, kad paraiškas į naująją programą teiks tie, kurie jau bus susidėlioję aiškų verslo planą su „Inovatyvaus verslo idėjų turnyru“.

REKLAMA

„Jaunam žmogui, kuris gauna nuolatines pajamas, labai sunku apsispręsti, ar jam mesti darbą, kuris jį išmaitina, ir viską metus dirbti su savo verslo idėja. Šiuo atveju, ta investicija, kurią mes suteikiame, duoda tą laisvę. Tu gali viską mesti ir artimiausius pusę metų skirti tam, kad tu galėtum sirgti už savo idėją. Pagrindinė vertė yra ne piniguose, o kitoje pusėje – t.y. mentorių pagalba patarimais, kontaktais. Juk ne paslaptis, kad kai esi jaunas, neturi tų kontaktų, negali pakelti ragelio ir paskambinti tam, kam tik tu nori. Mentoriai, kurie dirba šiame verslo „greitkelyje“, tuos kontaktus turi“, - projekto pagrindinę vertę aiškino vienas programos mentorių ir investuotojų Martynas Nikolajevas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Projekto įgyvendintojai teigia jau gavę pirmąsias verslo paraiškas, o jų geografija gana plati – nuo Lietuvos ir Estijos iki Kazachstano ir Indijos.

„Dauguma jų yra vienaip ar kitaip susiję su socialiniais tinklais, tarp jų mes matome tikrai stiprių, potencialių idėjų“, - atskleidė R. Tamošiūnas.

Projekto paraiškas galima užpildyti ir registruoti iki šių metų rugpjūčio 15 d. svetainėje www.startuphighway.com.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų